Forum > i40 VF
[i40 VF] Problem z zestawem głośnomówiącym
kkamykk:
Niestety nie pomogę Ci:/ Wydawałoby się, że masz uszkodzony mikrofon, ale dlaczego w takim razie Ty nie słyszysz także rozmówcy?
Próbowałeś także z innym telefonem, więc teza o uszkodzonym telefonie też prawdopodobnie odpada, ale... No właśnie. Z jakimi telefonami parowałeś Navi? Wiem, że może to Ci się wydać dziwne, ale różne są sytuacje.
Bendi:
Próbowałem z dwoma Nokiami i HTC. Dodam jeszcze że samochód był sprowadzany z Niemiec ale nie wiem czy to może być ważne. Nawet +48 dawałem i też nic. Chyba będę musiał jechać do serwisu :-(
kkamykk:
Pytanie jeszcze, czy wykrywa Ci tą nawigację jako zestaw słuchawkowy w telefonie?
Może być też sprawa po stronie telefonów. Może spróbuj zz jakimś starszym (nie smartfon). A na forum jest ktoś kto pracuje w serwisie Hyundai, ale zapomniałem nicka. Musisz poszukać, może on coś będzie wiedział?
Alonzo_:
U mnie sprawa jest ze "standardowym" BT (bez navi)
Jak wybieracie głosowo telefony wg kontaktów?
Wprowadzam zgodnie z poleceniami głosowymi kontakt - nazwa, numer>zapisz. Jest OK...niby.
Ale gdy chce wybrać numer wg kontaktów - klapa.
Gdy wg numeru głosowo - jest OK i dzwoni.
Problem w tym, że mimo iż otrzymuje komunikat podczas wprowadzania, że "kontakt zapisano" tak naprawdę chyba go nie zapisuje bo gdy chcę kontakt edytować głosowo - dostaje komunikat, że nie ma tego niby wcześniej zapisanego kontaktu....
Przerabiał ktoś coś podobnego?
Coś źle robię?
kkamykk:
Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym zapisywaniem kontaktów, ale ja wybieram numery już zapisane wcześniej w telefonie przez wciśnięcie zielonej słuchawki, a następnie wypowiadasz "przez kontakt" i podajesz nazwę kontaktu. Wszystko działa bezproblemowo. Możesz bardziej sprecyzować?
Nawigacja
[#] Następna strona