Forum > i40 VF

[i40 VF] Problem z zestawem głośnomówiącym

<< < (5/6) > >>

ania_kretka:
Mam z nawigacją. I niestety jezyk polski nie obsługuje. A tak jak pisałem mowie phonebook, pokazują się pierwsze 5 zapisów powiem np Ania i jesli jest to potwierdzi - would you like contact with ANIA - OK i sie łączy. Ale jesli chce z MAMA to się nie połączy.....tragedia..... musze przejsc mówiąc NEXT PAGE do strony gdzie jest MAMA i wtedy wybierze.

1igor1:

--- Cytat: "kkamykk" ---
--- Cytuj ---A MAM pytanie, cZy działa tak lipnie jak u mnie wasze wybieranie głosowo kontaktów - aby wybrał kontakt musi byc widoczny na ekranie - a na jednej stronie widac tylko 5 kontaktów. przyklad.
wywołuje książkę telefoniczną zaczynaja sie nazwiska od A:
Aaaaa1, Aaaaa2, Aaaaa3, Aaaaa4 i np Aaaaaa5. gdy chce zadzwonić do MAMA to nie znajduje i prosi aby wybrać ponownie, gdy wypowien widoczną na styrponie nazwę łączy sie np. Aaaaa1. wiec żeby zadzwonić do Mamy musze kilka stron przesunąć - beznadzieja lub ja coś nie robię tak.
--- Koniec cytatu ---

Powiedz kolego, czy masz nawigację, czy zwykłe radio z BT?
Ja mam zwykłe radio z BT i samochód kupiony w Niemczech i bezproblemowo da się wybierać kontakt. Wciskasz zieloną słuchawkę, wypowiadasz hasło: PRZEZ KONTAKT, a następnie nazwę kontaktu. Z tym, że jeżeli w telefonie masz ustawione wyświetlanie kontaktów w trybie Imię, Nawisko; to w samochodzie wypowiadać musisz odwrotnie; najpierw nazwisko, a później imię. Dla przykładu: kontakt w telefonie - imię: Jan, nazwisko: Kowalski (wyświetlanie w telefonie jako Jan Kowalski), przez wybieranie głośnomówiące musisz wypowiedzieć Kowalski Jan.
--- Koniec cytatu ---

Hmm, a u mnie tak nie ma, zawsze wypowiadam tak jak mam w telefonie. A mam pierwsze imię potem nazwisko.

ania_kretka:

--- Cytuj ---
Hmm, a u mnie tak nie ma, zawsze wypowiadam tak jak mam w telefonie. A mam pierwsze imię potem nazwisko.
--- Koniec cytatu ---

Rozumię że niezależnie co pokazuje książka telefoniczna w samochodzie u ciebie to można wywołać każdą pozycje czy to zapisaną jako pierwszą czy jako ostatnią . Muszę poczekać na osoby mające nawigacje czy mają tak samo jak ja. Bo ja nie wywołam musi byc wyświetlone na ekranie to wywoła jak jest na innej stronie to nie wywoła. Szmelc[/quote]

kkamykk:

--- Cytat: "1igor1" --- Hmm, a u mnie tak nie ma, zawsze wypowiadam tak jak mam w telefonie. A mam pierwsze imię potem nazwisko.
--- Koniec cytatu ---

A smartfon z systemem android?

--- Cytat: "ania_kretka" ---Rozumię że niezależnie co pokazuje książka telefoniczna w samochodzie u ciebie to można wywołać każdą pozycje czy to zapisaną jako pierwszą czy jako ostatnią . Muszę poczekać na osoby mające nawigacje czy mają tak samo jak ja. Bo ja nie wywołam musi byc wyświetlone na ekranie to wywoła jak jest na innej stronie to nie wywoła. Szmelc
--- Koniec cytatu ---

No wychodzi na to, że musi się wypowiedzieć ktoś, kto posiada wersję z nawigacją...

1igor1:

--- Cytuj ---
A smartfon z systemem android?

--- Koniec cytatu ---

Tak, z androidem. Jedyne co mnie wkurza to że muszę zawsze potwierdzić kontakt. Kobitka nawija 'czy połączyć z ...." "powiedz tak, lub anuluj" i zawsze trzeba potwierdzić TAK. Może da sie to jakoś wyłączyć, aby od razu wybierał numer

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej