Forum > Tucson JM
Tucson gaśnie przy nagłym hamowaniu
agis:
Czy udało może wam się zdiagnozować problem?? Ja trafiłam do kolejnego mechanika, który sprawdził samochód czy gaśnie również kiedy jedzie na wstecznym. Cud samochód przy gwałtownym zahamowaniu nie zgasł. Tym samym stwierdził ze nie jest to możliwe żeby to była pompa. Niestety facet rozłożył ręce, na komputerze 0 błędów i problem pozostał w dalszym ciągu ehhh A jak z waszym Tucsonami gasną również na wstecznym??
piter1777:
ja coś podobnego przerabiałem gasł jak abs się załączał a było zwarcie na pompie abs
talib323f:
I mnie dopadł podobny problem, gaśnie przy mocnym hamowaniu, i dodatkowo zapaliła się kontrolka silnika. Jak kupowałem tucsona to na sprawdzeniu silnika był 1 błąd i to właśnie od ABS, czyli u mnie też powodem gaśnięcia może być coś z pompą ABSu :-/
wald:
Sprawdzić jaka jest moc akumulatora, a później szukać dalej.
talib323f:
problem z kontrolką check na razie się rozwiązał, czyli jechałem do pracy (10km) na max 3 biegu i 3500 tyś. Po ponownym uruchomieniu kontrolka nie świeci.
--- Cytat: "wald" ---Sprawdzić jaka jest moc akumulatora, a później szukać dalej.
--- Koniec cytatu ---
W sumie to ładowałem aku niedawno, ale mój to jeszcze chyba oryginał, bo tylko jakieś krzaczki a nie litery ma powypisywane :lol: siłę też ma na rozruszniku
Nawigacja
[#] Następna strona