Forum > Tucson JM
Tucson gaśnie przy nagłym hamowaniu
stan;:
ja przyprowadziłem swojego od elektronika też mi gasł i zero błędów jak mi zgasł przy hamowaniu to czekałem do ostygnięcia do temperatury 40 50 stopni i dopiero odpalił a jak zgasł na wolnych obrotach to mogłem odpalić po pięciu sekundach żaden mechanik z okolicy sobie nie poradził aż znalazłem fachowca który przemierzał ręcznie wszystkie czujniki i strzał czujnik na wale zrobiłem 200 km. i spokój
talib323f:
siema,
jeśli chodzi o gaśnięcie auta przy nagłym hamowaniu, to na pewno wina nieoryginalnej pompki w baku. Dopiero przy trzeciej pompce to zrozumiałem :-P . Jak wam wyje coś pod podwoziem z tyłu auta, to wyciągacie pompke z baku i czyścicie sitko, bo zawalone ta pieprzoną farbą z baku :lol: proponuje też wymiane filtra paliwa razem z wymiana oleju przerabiałem to już pare razy i wiem co mówie :-P teraz czeka mnie przeprawa z jakimś zaworem ciśnienia paliwa bo mój żuczek traci moc i nagle gasnie podczas jazdy- koszmar, sam sie dziwie czemu go jeszcze nie sprzedałem, ale jak go sprzedac jak on jest taki fajny :shock: :lol:
marcin13_nc:
Posiadam Tuscona 2006rok 2.0 crdi 113 koni bez dpf-u i dwumasy, auto przy hamowaniu gwałtowniejszym bądź tez mniej potrafi zgasnąć i odpala bez problemu, wymieniłem filtr paliwa, pompkę paliwa w baku, wyczyściłem bak paliwa, masy podokrecalem oraz wyczyściłem, wtryski sprawdzane, auto nie kopci ani nie traci mocy miał ktoś z Was taki przypadek ? Komputer pokazuje ze ma słabe ciśnienie na listwie wtryskowej co to może być ?
Zabieram się za wymianę regulatora ciśnienia paliwa
Piotrek79:
Pompa paliwa wysokiego ciśnienia sprawdzana?? Sucha jest??
marcin13_nc:
To pompa ma byc sucha ?
Nawigacja
[#] Następna strona