Forum > ix35 EL

[ix35 EL]elektrycznie składane lusterka '12

<< < (2/4) > >>

klemens:
Dla mnie taki automat jest bez sensu. Często siedzę w aucie i czekam na kogoś - lubię widzieć, co się dzieje za autem. Z resztą, przycisnąć guzik żadna fatyga. Strasznie mnie wpieniają wszelkie przekombinowane udogodnienia. W renault, po naciśnięciu spryskiwacza 5x przechodzą wycieraczki (w tym 2 po jeszcze suchej szybie) a jak się wrzuci wsteczny to automatem wchodzi tylna wycieraczka (oby nie była przymarznięta). Po co to komu? W polonezie kiedyś przez 5 min po rozruchu chodziło ogrzewanie tylnej szyby. Co tu poeta miał na myśli? Dziwowisko  :shock:

malarz:

--- Cytat: "klemens" ---Dla mnie taki automat jest bez sensu. Często siedzę w aucie i czekam na kogoś - lubię widzieć, co się dzieje za autem. Z resztą, przycisnąć guzik żadna fatyga.
--- Koniec cytatu ---

Dlatego chciałbym zeby automat składał je po dwukrotnym zamknieciu z pilota.
Nie uwazam zeby było to przekombinowanie.
Guzik tez wystarczy.
Pytanie jest jak to zrobic za <5k zł.

kiepero:
Moim zdaniem można to zrobić, bez dużych nakładów finansowych, prawdopodobnie kwestia dołożenia jakiegoś przekaźnika, który wyzwoli złożenie lusterek przy wyzwoleniu zamków. Jest sporo wątków w sieci na ten temat.

Może to będzie jakoś pomocne.

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=0CH4QFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.forum.alfaholicy.org%2Fattachments%2Fzrob_sam%2F74260d1350846083-automatyczne_skladanie_otwieranie_lusterek_alfa_romeo_166-automatycznie_sk_adane_lusterka.pdf&ei=77A9U7STIK-I7AaJrYGwCg&usg=AFQjCNHPwmfECPiYiiwA3K6MZ3IQNQwpBQ&sig2=rxbSxPTl9k-oMGkE-YcrAQ

malarz:
Dzieki za linka ale to dla mnie wyższa szkoła jazdy.
Chyba mało precyzyjnie się wyraziłem we wcześniejszym poście.
Nie mam nawet przycisku do składania. Pisząc "manualnie", mialem na mysli ze muszę składać ręcznie biegając wkoło samochodu  :-( .

Edycja
Dostałem odpowiedzi na moje maile do ASO. W jednym zrobią to za 5k (tak jak wyżej pisałem). Z drugiego najpierw chcieli VIN (po co  :?: ). Nie dałem, a dzisiaj przyszło od nich to:

--- Cytuj ---Niestety uwarunkowania techniczne powodują, że nie można
zamontować tych składanych lusterek do wersji którą Pan jeździ.
--- Koniec cytatu ---

To co? W jednym mozna w drugim nie  :shock: .

klemens:
Nie chcę być nietaktowny ale zapytam: dlaczego kupujesz wersję, której wyposażenie Ci nie odpowiada a później usiłujesz wydać na te dodatki jakieś abstrakcyjne kwoty?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej