Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Kontrolka ABS i TCS

<< < (2/6) > >>

fliper_nx:
Raczej przy pękniętym pierścieniu byłą by ciągła awaria ABS, obstawiam na czujnik lub zaśniedziałe złącza czujnika z instalacją.

Waldemar:
ja miałem pęknięte  2 pierścienie przednie i się nic nie świeciło jedynie przy małej prędkości zaświecała  się kontrolka i przy hamowaniu właczał się abs i to nie zawsze

mar_p:
Witam podepnę się pod temat też mam problem z ABS taki że przy wyższej prędk powyżej 130km/h ABS się wyłącza i świeci się kontrolka. po odpaleniu na nowo wszystko OK. Poprzedni własciciel powiedział że pęknięty pieśscień. Kupiłem ale w warsztacie popatrzyli bez zdejmowania koła chyba i stwierdzili że jest cały.Stwierdzili że pewnie czujnik, a czujnik ponoć ponad 400zł. Komputer nie mówi nic. I tak jeżdzę pół roku z nowym pierścieniem - w schowku. Co myślicie ? Czy te pierścienie to faktycznie często pękają?

Andrut78:
Mam ten sam problem co mar_p, z tym że u mnie nie są jeszcze tarcze hamulcowe na ukończeniu. Czekam do jesieni na wymianę tarcz, wtedy mam zamiar rozwiązać też problem z ABS'em.

dziki1971:
Witam właśnie umnie przy peknietym pierścieniu abs się swieci po przejechaniu 20-30 km,po ponownym zgaszeniu i zapaleniu silnika gasnie i tak od nowa,czasami swieci się tez kontrolka recznego razem z abs.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej