Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Duże spalanie hyundaia Scoupe GT Turbo
Ciastol:
Mam naprawdę ciężka nogę, lubię go cisnąć nawet na krótkich jazdach, jeżdżę ostro, jak większość młodych, dochodzę do wysokich obrotów, lubię wyprzedać, zrywać go i nigdy nie jeżdżę po emerycku, spalanie obliczałem za pomocą tankowania i licznika :D i naprawdę spala ok 8.4-8.5 w trasie przy średniej prędkości 150 km/h spalił niecałe 9 litrów.
harabin:
--- Cytat: "Ciastol" ---Mój GT pali 8,5l i nie narzekam, chociaż silnik nie jest w stanie idealnym, i brak krokowca, więc obroty skaczą...
--- Koniec cytatu ---
no comments. może w LS ale nie w GT - mówimy wogule o hyundaiu :D
Cendra:
patrzcie na moje spalanie, ja to dopiero emeryt :P
ociec:
Mój LS spala w trasie ok 6,5 l/100 km natomiast na co dzień dojeżdżając codziennie do pracy 8 km w jedną stronę w Trójmiejskich korkach i nie oszczędzając auta wychodzi mi 9,3-9,7 l/100 km. Według prospektu z 1995 roku zużycie jest podawane następująco miasto/90/120/cykl mieszany: dla LS 5,9/7,5/9,7/7,7 dla GT 6,2/8,3/10,9/8,5 l/100 km
Tigersoft:
mi dopiero kilka razy udało się zejść poniżej 10/100km !!! choćbym nie wiem jak jezdził to te 10 zawsze wezmie. rekord to 16l na max kontrolkach od turbo non stop :) sondę lambda mam nówkę oryginał, silnik po kapitalce i cały osprzęt działa. nie rozumiem jak można 8l/100km spalić :( ale na maxa nigdy ne mam cierpliwości jezdzić przez 100 km jak emeryt :))))
Nawigacja
[#] Następna strona