Forum > Sonata
Jaki to silnik?
Grzesik1:
albo na silniku
nr silnika powinien zaczynac sie od tego oznaczenia.
a jak nie masz sondy lamnda, to napisz do karola208 ze starego forum
on tez nie ma sondy w swojej sonacie
tomekl:
w którym miejscu na silniku jest ten numer bo nie mogę znalesc
[ Dodano: 2008-05-14, 23:30 ]
romawialem z karolem i to jest 4g63
dzieki wszystkim za pomoc
pozdrawiam
Jarek:
Numer silnika w starych sonatach umieszczony jest z przodu silnika pod kolektorem wydechowym, często jest tak że żeby dobrze go przeczytać trzeba by zdjąć ten kolektor.
W Mitsubishi te silniki miały oznaczenie 4G63 w Hyundai'ach G4CP, różnią się w szczegółach np. zaworami w głowicy jet valve do dodatkowego wtrysku powietrza.
Hbt:
Numer VIN jest w dowodzie pod literką E ;) ale to tak w celach informacyjnych ;)
Misio:
Mam Sonate z tym samym silnikiem - nie ma sondy lambda - Numer pod kolektorem jak już Ci koledzy podpowiadali, częste kłopoty z odczytem - co do doboru części to po nr karoserii (VIN) w sklepie będą wiedzieli jakie są potrzebne - często nawet wystarczy podać rocznik 1991 pojemność 2,0 i że ma 8 zaworków czyli jest to silnik SOHC.
Jak byłeś u gazownika to pewnie masz kłopoty z LPG - polecam nie kombinować z żadnymi innymi rozwiązaniami jak tylko kupić potężny reduktor i założyć Blosa (90% problemów odpadnie)
Jak chcesz coś konkretnego się dowiedzieć to pytaj, co nie co już to autko poznałem a i Jarek 2 teraz jest pod loginem Jarek ma dużą wiedzę o tych modelach no i wspomniany już Karol208 rozgryzał ten model :)
Nawigacja
[#] Następna strona