Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Centralny zamek nie otwiera wszystkich drzwi

<< < (2/3) > >>

K807:
taki element mam zamontowany po lewej stronie ,pod boczkiem i w momencie otwierania zamka centralnego tyrkota jakby tryby się posypały.  w momencie odłączenia kostki z kablami centralka nie reaguje ktomi podpowie co to jest za cudo???

[ Dodano: 2014-03-31, 18:41 ]
Wiem ,że to co na zdjęciu powyżej to przekaźnik do świateł przyczepki , patrzyłem na stronie producenta tego urządzenia.
tylko co to ma wspólnego z zamkiem centralnym . objawy opisane wyżej.

Andmax:
Witaj, co do zapalającego się "check" wystarczy podjechać do serwisu gazowego, a  tam podpiąć komputer i wyregulować ilość wtryskiwanego gazu. U mnie coś takiego pomogło, chyba że masz zatkane filtry gazu, to trzeba wymienić lub jeszcze jedna opcja: dotankuj zbiornik z paliwem.

martinez98:
A co ma tankowanie do błędów? I gdzie widzisz stwierdzenie, że gaz ma cokolwiek do błędów oprócz domniemania właściciela, który nie podał jakie są błędy? Jaki jest sens podawania porad bez diagnozy problemu?

K807:
SPRAWA CHECKU ZAŁATWIONA  brak zanikanie iskry na 3 i 5 cylindrze wiec świece   do wymiany i kable do sprawdzenia.
  Natomiast sprawa centralki pozostaje nie rozwiązana. na fotografii załączonym wcześniej jest uniwersalny przekaźnik stosowany przy montażu haka i takowy został zamontowany gdyż hak zainstalowano miesiąc przed zakupem przeze mnie auta. wiem , ze ten sterownik jest też odpowiedzialny za alarm - tzn za właczanie świateł przy otwieraniu i zamykani - ale przy otwieraniu -otwierają się drzwi kierowcy, tylne pasażera i klapa bagażnika . przy naciśnięciu pilota guzik do zamykania zamkną się wszystkie lub tylko pasażera tylne lewe i bagażnik (najczęściej otwiera się i zamyka bez zastrzeżeń) i przy naciśnieciu przycisku otwierania strasznie chałasuje ten sterownik świateł a przy otwieraniu nie. i jeszcze jedno jak sprawdzam próbówką gniazdo świateł przyczepy czy przekażnik - ten sterownik ze zdjęcia może reagować gdy masa do próbówki jest z karoseri .??

Andmax:

--- Cytat: "martinez98" ---A co ma tankowanie do błędów? I gdzie widzisz stwierdzenie, że gaz ma cokolwiek do błędów oprócz domniemania właściciela, który nie podał jakie są błędy? Jaki jest sens podawania porad bez diagnozy problemu?
--- Koniec cytatu ---

Gaz ma do błędów, jak jest sekwencja spięta z komputerem samochodu, to pokazuje że jest złe wtryskiwanie, po wyregulowaniu w moim przypadku, check się już nie zapala

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej