Forum > i30 FD

Rdza !!!!!!!

<< < (3/3)

Marek:
Wyrok zapadl-uderzenie kamienia.Rzeczywiscie jest malutki odprysk lakieru.Pech,ze w i30 slupek nie tworzy jednej plaszczyzny z szyba,ta osadzona jest nieco nizej.Strzal trafil w sam rant slupka, przy tej plastikowej listwie bocznej od szyby.W autach gdzie szyba i slupek jest jedna plaszczyzna, gumowa uszczelka szyby,oslania rant slupka,tu nie.
Serwis przyjal mnie profesjonalnie, wysluchali,obejrzeli,przedstawili swoje argumenty.
Nawet jesli powstalo to podczas transportu auta jak kolega wyzej napisal, to ruda ujawnila sie dopiero teraz i nie jestem w stanie udowodnic.Nie bede sie zapienial,za kilka zlotych.
Auto idzie na lakiernie wskazana przez ASO (nie maja swojej, nie wykonuja napraw lakierniczych).Oczywiscie,gwarancja zachowana, wiec najwazniejsze dla mnie jest na plus.
Sami zadzwonili do lakierni,umowili termin, zapytali nawet czy potrzebuje auta zastepczego,bo jesli tak,sprawa jest do zalatwienia,ale 2 dni wytrzymam bez wozidla :-) .Uwazam zachowanie serwisu za jak najbardziej ok.
Na lakiernie we srode, w piatek do odbioru.
Sprawa chyba zakonczona.

grzech:
Sprawdź jeszcze w miejcu mocowania amortyzatorów do klapy tylnej. U mnie pojawiła sie rdza i bąble. Serwis ASO zrobił sesję zdjęciową i przyznano mi malowanie z gwarancji. Dodatkowo wymienią mi oba lusterka wsteczne bo popękały "uszczelki" plastikowe.
Sprawdź to też :)
Czekam na autko zastępcze na 3 dni i będzie po krzyku.... mam nadzieje :)

cezary46:
To idzie na gorsze. I nie dotyczy to tylko naszej marki. Problem korozji pojawia się np. w nowych Mercedesach. Kiedyś nie do po myślenia. Moje auto kończy w listopadzie 14 lat i póki co zero widocznej korozji mimo dwóch małych kolizji, blachy nie ruszone, poszły tylko plastiki.

Carexpert:
Ja mam poltorarocznego i30cw i mam odpryski lakieru do podkladu na dachu. Przestudiowalem ksiazke gwarancyjna ze gwarancja na lakier nie obejmuje dachu i nie dotyczu odpryskow po odchodach ptasich a wiec nie mam szans na naprawe w ramach gwarancji. Lakier jest strasznie cieniki w moim aucie a do tego strasznie miekki i podatny na zarysowania i ptasie kleksy. Szkoda ze od czasu gnijacej Sonaty z 92 roku nic nie poprawiono!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej