Forum > Lantra

Witam.Świerzo po kupnie lantry - kilka pytań.

<< < (2/3) > >>

rufuz:
jeszcze mam 1.6 DOHC ale wymieniam na 2.0 DOHC + mody. W sumie silniczek 1.6 całkiem niezły. Na maksa pojechalem ok 205km/h. Bylem landryna 1.6 we Włoszech w górach zima i wszystko było OK. Mieszkam w Danii i czasem jade do Polski 850km do kraju i potem drugie 850 z powrotem do Danii faktycznie po przekroczeniu ok 3,5 tys obr. robie sie nieco glosniej ale mam wrazenie jak sie podkreci do 150km/h do ok 4 tys obr i trzyma sie ta predkosc to silnik pracuje jakby ciszej. W sumie teraz mam inne zawieszenie ale jak mialem seryjne to na Polskie drogi w sam raz.
Mi miesiac temu wysiadl silnik od podnoszenia szyby. Kupilem na szrocie uzywke i jest OK. Dodatkowo wymienilem szyny od szyby bo maja tendencje do rdzewienia. Na tylnych drzwiach po tym pionowym slupku przy szybie scieka woda i dostajac sie do srodka drzwi powoduje straszne rdzawe "spustoszenie" wewnatrz drzwi. Proponuje odkrecic boczki i siknac np Tectylem ML. Wysprzeglik to tez slaby punkt tych aut. Mi juz siadl i bez renowacji starego wsadzilem nowy.
A nie tłucze cos od zapasówki, lewarek moze, lub jakis klucz od kół itp. Ja mialem stuki z tylu i sie okazalo ze krzyzakowy klucz do kół walił w stalowa felge zapasowa.
Teraz wywalilem wszystko do blachy z tylnego bagaznika i jest ok.
Proponuje dobrac sobie dobry olej bo ja lalem Mobila i byla masakra. Teraz mam Texaco kupowany za granicai jest OK. Tzn jak było zimno, odpalilem, zawory klekotaly przez chwile po odpaleniu.

Złośnik:
OK to skontroluj wycieki. Tak uszczelka pod klawiaturę to uszczelka pokrywy zaworów. Półksięzyce - z moich okolic tylko z oryginalną uszczelką (150zł). Żeby skontrolować to trzeba jakoś dociążyć jedno lub drugie koło. Jeżeli już to się wymienia chyba oba łożyska.

tictac:

--- Cytat: "Złośnik" ---Co do czujnika paliwa może się zawieszać pływak
--- Koniec cytatu ---

Jaki pływak? Nie u nas...:)
Przecież mamy elektroniczny czujnik poziomu paliwa...

Złośnik:
A to ciekawe kolego. Elektroniczny ? A nie analogowy ? Nie wskazówka pokazuje poziom paliwa ? Jak pamiętam 2 tygodnie temu jak patrzyłem do baku to jest tam jak byk pływak.
Elektroniczny czujnik ?

tictac:
Ja nigdzie nie zaglądałem, ale zarówno z Forum jak i serwisu dowiedziałem się, że u nas nie ma typowego pływaka tylko jakieś elektroniczne "coś"...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej