witajcie.
to mój pierwszy post tutaj. Niebawem (najpóźniej w ciągu miesiąca) stanę się posiadaczem i20. Nie to żebym, bardzo chciał, czy tez to auto było moim wyśnionym :-), ale muszę ze względów biznesowych.
Rzecz w tym że moja wersja powinna mieć el lusterka, a większość sprzedawanych ma lusterka ustawiane ręcznie (mówimy o aucie po lifcie, 2013r, z rynku wtórnego).
Wykonałem testowy telefon do jednego z autoryzowanych serwisów gdzie otrzymałem odpowiedz, że aby dołożyć el lusterka trzeba zmienić lusterka, jakiś moduł (3000zł), okablowanie, itp, plus robota, wyjdzie ok 7000-8000zł (przy zamawianiu nowego auta dopłata do el. lusterek to 500zł).
Jednak w ogłoszeniach sprzedaży używanych znalazłem wpis "możliwość montażu lusterek el. pod naukę jazdy za dopłatą 1500zł". Czyli się da.
Znowu telefon kontrolny w celu potwierdzenia. Gostek twierdzi że on sprowadza auta z zachodu, one są nieźle wyposażone (poza lusterkami :'-) ) i są wszystkie wiązki itp. wystarczy na rynku używek zakupić el lusterka, sterownik do regulacji w drzwiach, ewent. podpiąć jakiś dodatkowy kabel i hula.
Przeczytałem post nt ogrzewania lusterek tu na forum. Temat zbliżony. Czy ktoś posiadający wersję podstawową classic/classic plus mógłby zdjąc maskownicę plastikową w drzwiach przy regulacji lusterek w celu potwierdzenia że są tam jakieś kable? I zaślepkę w drzwiach kierowcy tu gdzie powinien być sterownik do regulacji lusterek aby zobaczyć czy nie ma jakiejś wiązki z wtyczką gotową do wpięcia manipulatora?