Forum > Getz
[Getz] Getz 1.3 benzyna, przebieg 140k+ bierze olej
Scorpio:
U mnie sytuacja przy ok 65k km: jeździłem na castrolu (pełnym syntetyku). Do tego momentu nie było problemów - bez dolewek miedzy wymianami. Przyszedł czas na zmianę oleju więc zajechałem na warsztat. Castrola nie mieli ale mnie urobili na motula 8100 x-clean 5w40 w dobrej cenie... Okazało się to moim błędem.
Po kilku tysiącach km czerwona lampka oleju - dolewka. Po jakimś czasie ponownie to samo... Nie chciałem już ryzykować syntetyka, zalałem lotosa 10w40 i jak ręką odjął.
robaszek127:
A może to był motul w promocyjnej cenie dlatego, że z serii podróbek. Nawe opisane są różnice w butelkach podrób i oryginałów. Lepiej uważać bowiem i kupować w dobrych sklepach. Wg mnie lotos jest ok bo 5W40 mniej zuzywa silnik niż wcześniejszego elfa 10W40 a do tego cena w Realu była 50zł za 4L.
Scorpio:
Poróbka? Niestety już nie mam jak sprawdzić. Kupowałem u autoryzowanego dystrybutora Motula (gemmaoleje.pl).
W każdym razie na Lotosa złego słowa nie powiem... Posiadam też Civic-a 1.5 i tez jezdzi na lotosie - bezproblemowo.
jules77:
Witam, u mnie w getz 1,3 pod pokrywą zaworów jest dużo syfu czarnego, zbitej czarnej mazi. Chciałbym wiedzieć czy jest sens stosować płukankę, czy lepiej nie ruszać? Mam obawy czy odklejający sie syf nie zapcha kanałów olejowych. Ogólnie sam silnik pracuje równo i cicho,zawory nie klepią.
kosmos2011:
Mam ten sam silnik trochę starszy, ale przebieg 145 tyś km i niestety poprzednia właścicielka za ASO lała 10W40. To co jest na wewnętrznej stronie pokrywy w jakimś stopniu usuniesz mechanicznie płukanka nie da rady. Nowa uszczelka pokrywy numer 22441-22613 tylko oryginał inne będą po dwóch latach przeciekać. Dokręcanie śrub pokrywy z wyczuciem tak ledwo co parę kilometrów późnej trochę dociągnąć. Silikon tylko w miejscach gdzie uszczelka przechodzi w półkole.
Przy okazji wyczyść dwa wężyki i zaworek odmy (tylko w jedną stronę przepuszcza powietrze)
Jeśli chodzi o czyszczenie to jest konieczne bo widać że ktoś oszczędzał.
Przeczytaj ten temat http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=13837&start=0 i najlepiej zastosuj podwójne płukanie LM Engine Flush PRO-LINE i następnie Comma Engine Flush.
Jeśli chodzi o olej to 5W40.
Filtr tylko oryginał 26300-35503 lub 26300-35503 bądź Knecht 0C205, Mann WK811/80.
Nawigacja
[#] Następna strona