Forum > Getz
[Getz] Getz 1.3 benzyna, przebieg 140k+ bierze olej
dragon91pl:
Hmmm dzięki panowie. Dużo mi podpowiedzieliście. Co do przegrzania silnika... Kiedyś jeździłem trochę w takich warunkach, że podskakiwała temperatura powyżej tej, gdzie zawsze się zatrzymuje. Winą był palnięty delikatnie przewód od obiegu wodnego (czasy kiedy nie miałem pojęcia nic o mechanice auta). Przez to widzę, że to mogło być to. Kilka razy się bardziej podniosła temperatura ale tylko na postoju dłuższym. Trwało to może tydzień. Co do oleju kupuję na allegro od firmy która ma naprawdę dużo zakupów. Może inny olej? Zobaczę. Teraz na trasie 350km (miasto, autostrada 140km/h) spalił 100-150ml oleju. Co do remontu silnika: naprawdę jestem w stanie zamknąć się w 1k pln (mam nowy rozrząd+pompę wody)?
Rano jak odpalę to zobaczę czy dymi na niebiesko. Na biało to i od pary wodnej może też walić (LPG). Ale chyba właśnie podjadę na jakąś stację. I niech pomierzą. Myślę, że to kilka zł będzie kosztować. Olej Shell? Castrol? W drugim aucie mam Valvoline ale nie wiem czy tutaj jest sens.
P.S. Po tych 350 km jednak tak ze 100 - 150ml ubyło.
Swoją drogą: jaka musi być poprawna kompresja na rozgrzanym silniku?
maniek21:
Po pierwsze jaki jest zalecany olej do tego silnika? 10W40? Czy 5W?
Po drugie - spróbuj przy wymianie oleju zmienić na coś kupionego w sklepie moto, może być Shell, byle nie Castrol (zawsze mi znikały we wszystkich autach).
Teraz przechodziłem w Getz 1.1 z oleju 10W40 na 5W30 i wlałem Valvoline SynPower. Zrobił jakieś 5tys. od tamtej pory i nic nie ubywa.
dragon91pl:
5W40 maxlife będzie ok?
A wcześniej Ci ubywało?
maniek21:
Moim zdaniem powinien być ok. Nie ubywało, ale np widzę w służbowych Skodach Citigo i Fabiach, ja dawniej jeździły na Valvoline to nie ubywało tak, obecnie są na Castrolu i trzeba dosyć często dolewać.
Tylko nie wiem czy tutaj wymiana sama pomoże - spróbować warto przy okazji planowanej zmiany.
Później gdyby nie pomogło umyłbym silnik i szukał wycieków, ew. do zaufanego mechanika znającego się na rzeczy, który pomierzy parametry.
138 kkm to trochę za mało moim zdaniem na takie problemy, ale zależy w sumie od eksploatacji.
U mnie Getz 1.1 dobija powoli do 110000 km i nigdy oleju nie dolałem między wymianami (mam go od przebiegu 65000). Jeździ miasto +autostrady ok. 140 km/h.
dragon91pl:
Zamówiłem już miernik cisnienia więc sprawdzę kompresję na sam początek. Potem rewizja spodu, dołu silnika czy gdzieś coś nie wycieka. Zobaczę też te opary na zimnym silniku. może coś mi to powie. Fakt faktem - mogłem go trochę przegrzać ale nigdy nie wszedł na czerwone pole (temp. przy termostacie). Będę próbował. Sam mam valvoline 5w50 w aucie które ma 290k przebiegu i nic nie pobiera.
Aczkolwiek każdy trop będę badał także każda opinia będzie pomocna :)
A co do eksploatacji... Nie był super traktowany ten silnik niestety. Człowiek młody był i nie uczyli tego. Miał 19k przebiegu jak go kupowałem. Ale naprawdę 80% trasy to była droga szybkiego ruchu/autostrada.
Nawigacja
[#] Następna strona