Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Przerywanie silnika po zjechaniu z autostrady
melchior71:
Witam.W moim Santa Fe 2,0 CRDI naped x2 mam dziwny objaw.Kiedy na autostradzie przekraczam 120-130km/h jest lekko odczuwalne jak gdyby podskakiwanie czy szarpanie całej karoserii. Coś w rodzaju kluchy na oponie.po zjechaniu na skrzyżowanie silnik przerywał (tak jak w benzynie nie pali np. na 1 gar).po przegazówce poszły czarne spaliny a po 2 białe i silnik znowu chodzi dobrze.Nie miałem okazji sprawdzić kolejnej jazdy na autostradzie ale mam obawy że będzie to samo. Czyżby któryś ze wtrysków się kończył? Co to może być i czy komp.to wykaże.?Po mieście idealna jazda-żadnych niespodzianek.
martinez98:
Stawiam na wtryski, może któryś się kończy i raz leje, a raz jest zbyt ubogo. Filtr paliwa kiedy wymieniany? Komputer to podstawa, może w korektach paliwowych coś będzie widać, tylko trzeba by odtworzyć warunki i patrzeć co się dzieje.
melchior71:
Filtr wymieniany w zeszłym roku.Przejechane jakieś 7 000 km.Jakim programem go przeskanować najlepiej? ScanMaster albo VAG lub jeszcze czymś innym .Mam chyba 4 .
martinez98:
Scan master powinien pokazac bledy, VAG nie do tej marki. Jest jeszcze pcmscan - uzywalem do swojego, widac prace sond, bledy i pare innych licznikow. Daj znac co wyczytasz.
felkner:
Nawigacja
[#] Następna strona