poszlo ok
jak zdjac konsole to wiem nie raz ja zdejmowalem no wiesz zmiana radia podlaczenie kabli RCA od wzmacniaczy, zmieniarki itp
ale troche zle to opisales
aby zdjac konsole - nie calkowicie tylko ja tak odchylic by np zmienic radio na inne itp
nalezy zaczac od odczepienia z zaczepow i odkrecenia 3 linek
2 sa pod kierownica (najlepiej zdjac dolna oslone deski ta pod kierownica) i tu mamy 2 linki od kierunków nawiewow 1 i 2 od ogrzewania
3 linka jest ukryta pod schowkiem pasazera tym w dolnej czesci deski - trzeba wypiac schowek - jest to linka od ustawienia obiegu (powietrze wewnetrzne - zewnetrzne)
jak wypniemy z zaczepow i odkrecimy te 3 linki mozemy wyjac popielniczke na dole konsoli i odkrecic 2 wkrety pod nia ukryte
teraz zdejmujemy panel od radia jesli jest by nie pokaleczyc go i szarpiemy ta czarna srodkowa konsole az wyskoczy z 4 metalowych zatrzaskow (wiecie o jakich mowie takie V z ostrymi zabkami) 2 sa z lewej striny gora i srodek i 2 z prawej tak samo gora i srodek
Nalezy uwazac bo przy wyszarpywaniu tej konsoli nie zgubic zatrzaskow - zatrzaski na ogol gdzies strzelaja i gina a to w konsoli a to gdzies leca na podloge itp latwo je pogubic ja na szczescie mam kilka zapasowych bo juz kiedys bezpowrotnie nie jeden zgubilem.
Teraz mamy wszystko na wierzchu
by dostac sie do zarowki od przycisku awaryjnych trzeba zdjac-odkrecic caly panel ten na ktorym sa przyciski tylniej wycieraczki, spryskiwacza tylniej szyby, zegar i przycisk awaryjnych. Przed jego odkreceniem nalezy wypiac trzy wtyczki od panelu
Panel odkreca sie - jest 6 wkretow i dosc ciezki dostep
Jak juz mamy panel na stole wyjmujemy z 2 zatrzasków przycisk awaryjnych i spokojnie mozna wykrecic zaroweczke.
Jest ona tak malo popularna ze w 3 sklepach samochodowych i na 2 stacjach takiej nie kupilem i musze ja gdzies zamowic ale fakt mam ja przepalona
Przy okazji wymienilem zarowke od podswietlenia popielniczki (2 wkrety i mamy prowadnice popielniczki na wierzchu) i zarowke od podswietlenia zapalniczki - tu wypinamy przewod z gniazdem zarowki.
te 2 zarowki sa jednakowe i dosc popularne - takie jak postojowki - lane banki szklane tyle ze ze 2-3 razy mniejsze.
Wiec czekam az dorwe ta nietypowa zarowke od przycisku awaryjnych i tyle
Na koniec auto to accent 1.5 1999r. bez klimy - a nawiewy, ogrzewanie, kierunki nawiewow i obieg powietrza ma na suwakach - NIE NA POKRETLACH - i wszystko jest na linkach
najciezej jest zlokalizowac odpowiednie linki i wypiac je i odkrecic
Sluze pomoca i pozdrawiam