Forum > Accent
Podświetlenie przycisku świateł awaryjnych-accent 1.5 1999r.
bombel:
witam wszystkich
od 1999r. posiadam accenta 1.5 5D i auto spisuje sie rewelacyjnie ale nurtuje mnie jedne maly detal a mianowice podswietlenie lub jego brak przycisku (włacznika tego z prawej sttrony zegara) swiatel awaryjnych. U mnie w nocy gdy zapalam swiatla w aucie podswietlaja sie wszystkie zegary i wskazniki poza przełacznikami wycieraczki tylniej szyby, spryskiwacza tylniej szyby i z prawej od zegara przełacznika swiatel awaryjnych
Zadaje to pytanie poniewaz kolega ma accenta z 1996r. 1.5 i wnetrze jest praktycznie takie same ma dodatkowo regulacje podswietlenia deski i ten nieszczesny przycisk awaryjnych ktory u niego sie podswietla a u mnie nie
dodam ze po jego wlaczeniu swiatla awaryjne pieknie dzialaja
i tu moje pytanie poniewaz wystepuja czesto w accentach z tamtych lat roznice w wyposazeniu, podswietleniu itp. czy moglby ktos z posiadaczy tego auta sprawdzic jak u niego to wyglada bo moze ja poprostu nie mam podswietlanego tego przycisku (nie pamietam czy wczesniej sie palil czy nie choc auto mam od nowosci tj zakupu w ASO) a moze mam ale padla mi zarówka i nalezy ja wymienic co takze nie jest proste bo trzeba troszke porozbierac
bede bardzo wdzieczny za informacje
pozdrawiam
mafia_863:
Oczywiście, ze jest podswietlenie <lol2> Na delikatny czerwony kolor.Zarowka to chyba R3 8mm podstawka.Co jak co, ale ten przycisk to chyba jeden z ważniejszych w aucie, wiec watpie aby wystepowaly accenty bez podswietlenia awaryjnych...
bombel:
a jak dobrc sie do tej zarówki
jak zdjac konsole srodkowa wiem ale gdzie ona jest tj. zarówka
czy jestes pewny ze to taka zarówka jak podales ? wymieniales juz ja ?
mafia_863:
Niestety nie powiem Ci jak się do niej dobrać.Ne rozbierałem jeszcze konsoli środkowej, ale powiem Ci ze w innych przelacznikach są takie właśnie żarówki. Na przykład, we włączniku ogrzewania tylnej szyby, są aż dwie takie żarówki.Wiem, że konsola trzyma się na dwóch śrubach u góry ;-)Mała poprawka: konsola środkowa trzyma się na 2 śrubach nad popielniczka i 4 zaczepach na górze.Wykręcasz 2 śruby i wyciągasz.Dziś sprawdziłem :-P To tak dla informacji pozostałych użytkowników :-P
BLOONDYN:
W moim Accencie też chciałem wymienić jedną żarówecznę w konsoli środkowej ale jak ją zdjąłem okazało się że CZTERY są do wymiany. Zrobiło się nocą jasno jak za dnia :-D
Zaczepy konsoli sa po bokach w otworze po wyjęciu radia oraz na dole wyjmując popielniczkę pod nią bodajże . Bez śrubokręta się nie obejdzie. Nie martw sie, co urwiesz to twoje :-D
Ja urwałem jeden zaczep z boku (otwór radia) i musiałem złapac go w tym otworze wkrętem .Zamontowane radio go całkowicie zasłania. Tak więc jeszcze raz:
najpierw boki u góry odczepić , odchylić górę do siebie i odczepić dół ( o ile dobrze pamiętam :-P )
Napisz jak ci poszło ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona