Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Bardzo gorący alternator - czy tak powinno być
volcan:
Czyli zapewne problem tkwi w pompie vacuum. Radziłbym to zweryfikować - Santa bez wspomagania hamulców jest prawie nie do zatrzymania. Wiem to z doświadczenia, bo kiedyś z przyczyn nieznanych nagle odmówiła współpracy pompa vacuum i naprawdę zostałem praktycznie bez hamulców.
demon1231:
Hmm pompa raczej pracuje hamulce dobre.
volcan:
Na pewno pracuje, ale jeżeli grzeje się mocniej, niż alternator, to może coś się z nią dziać pomału - nie ma gdzieś smarowania lub coś w tym stylu.
demon1231:
Ciekawostka mechanik powiedział że tak jest ponieważ mocowanie alternatora jest blisko silnika i górne i dolne swoje dokłada vacum bo olej ma sporą temperaturę i na dodatek nad alternatorem leci dosłownie 0,5 cm rura płynu chłodzącego.Może dla tego producent w tabeli ma największą wartość do 120 stopni?Napisałem do servisu i cisza no cóż olewka klienta chyba ze bym płacił:)
Przemas:
Odgrzewam temat świeżo po wymianie alternatora. A więc padł mostek z diodami. Z tego co zauważyłem zaczął się kopcić jak miałem włączone ogrzewanie foteli, szyb jeszcze doszła grzałka nawiewu którą aktualnie wyłączyłem. Wyłączyłem z tego względu że przy podpiętej do niej kostki zaczyna się grzać alternator i spada napięcie ładowania co wynika z bardzo dużego poboru prądu, wspomnę że to drugi alternator, akumulator nowiutki.Więc teoretycznie winowajcą jest załączanie tego ogrzewania zimą plus inne odbiorniki. Latem wiadomo tej sytuacji nie ma więc kolejny alternator padł zimą.
Nawigacja