Forum > ix35 EL

ubezpieczenie ix35

(1/2) > >>

Zibi:
wielkimi krokami nadchodzi termin ubezpieczenia auta na 3 roku. to będzie ostatni rok, na który PZU oferuje pakiety na auta Hyundaia. Pakiet na 3 rok dla wersji 2.0 CRDi 4WD Comfort to kwota prawie 2,7k, gdybym musiał ubezpieczyć go w PZU poza pakietem byłaby to kwota prawie 4k. Różnica około 50% ceny pakietu. Niestety to już ostatni rok. Jakieś pomysły w kwestii ubezpieczenia?

Caastiv:
a gdzie go ubezpieczasz? tzn bezpośrednio w punkcie PZU, u brokera?
ostatnio ubezpieczałem 207, u brokera wychodziło coś koło 3000, ale pojechałem do salonu i mi tam wyliczyli 1700.
także polecam wizytę w salonie, dilerzy mają zawsze lepsze warunki ubezpieczeniowe niż brokerzy

Robik:
Polecam wstępną analizę kosztów ubezpieczenia na pzuonline.pl - jak ubezpieczalem C2 małzonki to oferta byla b. korzystna, ubezpieczenie IXa czeka mnie w maju wtedy okaze sie jaka sume musze przeznaczyc na ubezpieczenie poza pakietem dealerskim ktory obowiazuje u hyundaia na pierwsze trzy lata.
Daj znac czy przypadkiem nie przedluzyli w/w pakietu na kolejne lata wtedy zgadzam sie z przedmowca ze korzystnie byloby zapytac w aso.

Zibi:
Podane przeze mnie ceny pochodzą od agenta ubezpieczeniowego z salonu Hyundaia, wartość auta 2,o CRDI 4WD Comfort po 2 latach i przebiegu 30k wynosi 70k, pakiet ubezpieczenia po 2 latach wynosi niecałe 4% (2,7k), normalnie to mamy OC kilka stówek plus AC 10% wartości auta, minus zniżka za bezszkodową jazdę i mamy prawie 4k.

vqsoft:
sprzedać i kupić  nowe z pakietem!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej