Autor Wątek: [Santa Fe SM] Wyprowadzenie zasilania/kabli itp. na dach.  (Przeczytany 2979 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fliper_nx

• Gość
[Santa Fe SM] Wyprowadzenie zasilania/kabli itp. na dach.
« dnia: 11 Marzec 2014, 13:36:46 »
Witam,
co prawda w innym temacie założyłem podobny temat ale napiszę tu, najwyżej tam poproszę o usunięcie.

Problem polega na tym, że chcę na relingach zamontować dodatkowe oświetlenie w postaci ledowych lamp roboczych (z tyłu) oraz anteny CB radia.
Czy istnieje możliwość bezinwazyjnego wyprowadzenia kabla zasilania z wnętrza pojazdu na dach? Jak wewnątrz pojazdu jeszcze spokojnie jestem w stanie wywiercić otwór tak na zewnątrz już nie. Nadmienię, że nie posiadam zewnętrznej anteny FM. Wiem, że niektórzy z Was mają anteny CB lub dodatkowe oświetlenie, stąd pytanie.
Czekam na odpowiedź, zdjęcia mile widziane.

Pozdrawiam  ;-)

martinez98

• Gość
[Santa Fe SM] Wyprowadzenie zasilania/kabli itp. na dach.
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marzec 2014, 14:14:37 »
Ja antenę CB mam przez tylne drzwi (kabel przez uszczelkę) bo mam na magnesie. Natomiast mam szyberdach i miałem problemy z drożnością odpływów. Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że zdjęcie przednich słupków to prosta sprawa, do tego odkręcasz uchwyty nad drzwiami i podsufitka powinna być do odchylenia. JA bym proponował dojść do miejsca montażu relingów i spróbować przy otworach montażowych od relingów jakoś wyjść z kablami. Zależy jak estetycznie ma to być.