Autor Wątek: [Sonata NF] Kontrolka AIRBAG, a numer błędu  (Przeczytany 3252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miki

• HKP
  • **
[Sonata NF] Kontrolka AIRBAG, a numer błędu
« dnia: 09 Marzec 2014, 18:31:48 »
Witajcie,

Mam następujący problem. Zapaliła mi się kontrolka airbagu. Dodam,ze zapaliło się to następnego dnia po wykonanych czynnościach

- dezynfekcja klimy pianką, każde miejsce i otwór łącznie z parownikiem( może          
  zalałem jakąś kostkę),

- ściągnięciu pokrowców ( może poruszałem jakąś kostką po siedzeniem)

- wymianie żarówek postojowych

Byłem wczoraj na diagnostyce i wykazało błąd numer B1395 - Drzwi zasilania obwodu przekaźnika blokady pamięci zwarcie do masy.

Po skasowaniu błędu nie pojawiał się od razu tylko po kilku godzinach. Po kolejnej  wymianie żarówek postojowych błąd zniknął, po czym później znowu się zapaliła kontrolka i tak w kółko. Czyżby problem był w tych żarówkach, a błąd teraz się pojawia i znika bo i tak go trzeba usunąć z komputera? Może to zbieg okoliczności  z tą wymianą?

Proszę o pomoc, dziękuję

Offline Marcin W

• Giełda
[Sonata NF] Kontrolka AIRBAG, a numer błędu
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipiec 2015, 21:43:15 »
Witam odgrzebuje temat.
U mnie w sonacie pojawił się podobny problem.
Po przekręceniu kluczyka lampka zapala się po chwili gaśnie znów się zapała i świeci.
Kostki jak w wyżej chyba już wszystkie dociskałem i dalej to samo.
po podpięciu kompa wychodzi ze brak komunikacji z air bag.(z innymi systemami komp się łączy)
dokopałem się też do kompa od poduszek kostki też dociśnięte nie mogę się tylko dostać do kostki poduszki pasażera.
A wszystko zaczeło się od tego że napuściłem pianki do czyszczenia i klimy.
czy coś zaciekło gdzieś i robi zwarcie czy przypadek