Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Katalizator a strumienica

<< < (2/5) > >>

martinez98:
Hmmm też OBECNIE nie mam diesla, a się wypowiadam... A wstawienie katalizatora to najlepsze wyjście bo wydech jest projektowany z katalizatorem nie tylko na dopalanie paliwa, ale też zapewnia przepływ przez wydech tak jak był projektowany cały układ. Ja mam przez jakiegoś ASA wycięty katalizator trzeci i mam problemy z sondami prawdopodobnie z tego powodu, mimo, że za min sondy a nie ma, a przed nim jeszcze 2 katalizatory. Poszukaj używki lub uniwersalnego i zobacz jaki koszt. A strumienica to badziew. Mało tego tak tania strumienica zwykle jest z gówna zamiast blachy i momentalnie Ci się spali bo będzie tam, gdzie spaliny są gorące (katalizator obniża też temp. spalin). Wstawisz gówno, które zaraz wyrzucisz.

jaclwapl:
martinez98, daj spokój niech kupi... może od razu dwie i wstawi jedną za drugą. Po co doradzać i pomagać komuś kto jak widać wie lepiej i się lepiej zna na rzeczy bo przecież ma diesla a my nie...
szteo, tylko nie zapomnij pomalować na chrom tę strumienicę bo wtedy jest +30 koni gratis i pali 3l mniej

santa claus:
Strumienica to nie jest to coś co wydaje dźwięk jakby stara babcia * puszczająca bąka.

jaclwapl, a po co chrom - lepiej obkleić naklejkami- każda naklejka to + 10 km wg znawców.

* bez urazy dla wszystkich kochanych babć :)

jaclwapl:
santa claus, masz racje.. to pewnie dlatego, że masz diesla.... ja z moją cienką benzyną nie mam nic do gadania  :cry:
proponuje chrom + naklejki w stylu "pionier" czy "kenwood" - mocy nigdy nie za dużo  :mrgreen:

martinez98:
Dajcie spokój, nic dziwnego, że ludzie kombinują, zaślepiają EGRy itp. Po to jest forum, żeby pytać, choć wypada wcześniej poszukać informacji samemu. Tak czy inaczej temat raczej wyczerpany.

Ja się borykam u siebie z czyimś geniuszem, bo wycięto u mnie 3-ci katalizator. Nie wiem czy to ma związek, choć znalazłem wątek na forum Coupe, że nie było problemów. Mam rurę w tym miejscu, nie wiem jak długo tak jest, ale na razie jest do tej pory, a ja pół roku borykam się z p0133 i od grudnia dodatkowo z p0153. Masę rzeczy sprawdziłem, a błędy dalej są.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej