Autor Wątek: Nowy nabytek i pare pytań  (Przeczytany 5240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Złośnik

• Gość
Nowy nabytek i pare pytań
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Wrzesień 2009, 17:06:53 »
No tak tylko po co mi całe zegary :)
Znalazłem:
Oprawki R5 oznaczone numerem 4 powinny pasować na 90% do oświetlenia kontrolek:
http://moto.allegro.pl/item750792700_oprawki_do_zarowek_w5w_t10_i_r5_t5_4rodzaje.html
Oprawki R10 z numerem 1 do ogólnego oświetlenia zegarów :) Jak zrobię na dniach to wrzucę fotorelację :)
Zamieszanie dotyczące oprawek jest argumentowane tym, że chyba (już nei pamiętam do końca) ważna jest wysokość chwytu do wkręcania tych oprawek, bo miejsca między tyłem zegarów a obudową zewnętrzną jest niewiele.
Pozdrawiam :)

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Wrzesień 2009, 21:14:25 »
No proszę, po godzinnej pogawędce na parkingu z kolegą "Złośnik" i po tej lekturze i mi przyszła ochotka na zmianę podświetlenia oraz dodania kontrolki CHECK, itd... czekamy na sprawozdanie i jakąś foto relację z prac :P

Złośnik

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Wrzesień 2009, 19:42:26 »
Witam. Jest GIT. Nie trzeba kupować żadnych żaróweczek. Dla tych którzy mają skrzynię manualną oraz brak tempomatu - wyjmujemy zegary i przekąłdamy dwie żarówki i tak neiużywane zapewne przez 90% z nas (bo tego nie mamy) bo to od wyłaczenia nadbiegu tzw. O/D oraz Cruise (od tempomatu) i uprzednio usuwając zaślepki z taśmy samoprzylepnej pod taśmą z obwodami na otworach z BELTS (pasy) oraz Check Engine wkręcamy owe dwie żaróweczki z oprawkami. Eket taki że CE znajdująca się obok ABS świeci ładnie kilka sekund i gaśnie - pasy tak samo. Tylko ze zapewne ja nie mam czujnika neizapiętych pasów :/ Chyba ze mam a nie podpięty, gdzie są te kable niby do foteli idące. Ja nic nei wyczaiłem pod fotelami a wiemy ze instalka powinna być podciagnięta pod wszystko nawet jak tego nei ma :)
Pozatym panowie, kto zobaczył jakiekolwiek kontrolki po lewej stronie wskanika ? Pod wskaźnikiem temperatury ? tzw. CRUISE, HOLD (co to może być?) oraz O/D ?
Bapiszcie, może da się to podpiąć jakoś ?

/DODANO/
Z tego co wyczytałem to kontrolka od pasów jest tylko swojego rodzaju - PRZYPOMINACZEM - po właczeniuz apłonu miga kilka razy i gaśnie niezależnie od tego czy pasy zapięte czy nie ! Dobrze mówię ? Ktoś ma inaczej ?