Forum > Accent
Filtry przeciwpyłkowy oraz powietrza
meler:
Witam ponownie
Szukałem filtra przeciwpyłkowego, słyszałem że powinien być za schowkiem to go zdemontowałem i moim oczom ukazał się następujący obraz:
Więc pytanie co ja tu muszę rozkręcić żeby się do niego dostać i co to jest ta druga część.
Oraz drugie pytanie podziwiając zawartość znajdującą się pod maską zauważyłem wtyczke umieszczoną w filtrze powietrza która się ledwo trzyma. Za co jest ona odpowiedzialna?
Pozdrawiam
Grzesiek1:
pewnie jest to czujnik temp powietrza zasysanego, jeśli dobrze widzę, to masz tam dziurę tak?
Vex:
--- Cytat: "meler" ---
Oraz drugie pytanie podziwiając zawartość znajdującą się pod maską zauważyłem wtyczke umieszczoną w filtrze powietrza która się ledwo trzyma. Za co jest ona odpowiedzialna?
--- Koniec cytatu ---
Czujnik temperatury i umieszczony jest nad filtrem, wiec jak wypadnie to dostaje sie syf.
Skoro wtyczka ledwo sie trzyma to proponuje docisnac :)
IgoReCzeK:
Witam. W starszych Accentach nie ma filtra kabinowego (przeciwpyłkowego) na 100%. Nie napisałeś jaki to rocznik Accenta, ale z przedziału silnikowego wnioskuję, że to model 1994-1999, tak więc ten ze starszych. Pozdrawiam Igor.
meler:
no jest to wersja z grudnia 1999. Czyli rozumiem że przeciwpyłkowy to dopeiro od II generacji?
--- Cytuj ---pewnie jest to czujnik temp powietrza zasysanego, jeśli dobrze widzę, to masz tam dziurę tak?
--- Koniec cytatu ---
No ale gdzie ta dziura? od górnej strony jest tylko ten czujnik poobklejany taśmami klejącymi żeby sie chyba lepiej trzymał, a dolotu nie mam, ale zrobię :P
Dzięki za odpowiedzi ;)
Nawigacja
[#] Następna strona