Forum > Accent
[Accent LC] Odczytanie wyposażenia z VIN`u
luxs:
Auto X lat temu do PL przyjechało w częściach więc po części masz rację kolego kosmos2011 ;)
Generalnie z ciekawości chciałem sprawdzić jak dużo różni sie wersja USA od wersji EU i co na wyposażeniu mam niewidocznego ;)
Autko wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu i kolor taki sam. Aktualnie nie mam fotki zrobionej. Na dniach zaprezentuje Wam tego osobnika.
W profilu mam wybrany silnik 76kW, a pokazuję 80 ponad kW w podpisie, tak jak profil tez zaktualizowalem na LC
[ Dodano: 2014-02-25, 21:37 ]
--- Cytat: "Zbyszek" ---Accent (2000-2005) to model LC. Posiadasz silnik 1.6 w tym modelu więc zapewne wersja na USA. Wrzuć fotę dla pewności jak to auto wygląda...
--- Koniec cytatu ---
Podsumowując wiemy już że wersja USA rózni sie od EU:
USA silnik 1.6 \ EU 1.5
USA znaczek GT \ EU brak
USA boczne pozycje pomarańczowe / EU brak
USA licznik wyskalowany w milach / EU w KM
i mam nadzieję, że na tym koniec różnic.
W każdym bądź razie nadal jestem zainteresowany rozszyfrowaniem informacji zawartych w numerze VIN. Póki co najbardziej interesuje mnie kod tego lakieru, może orientujecie się ?
kosmos2011:
W USA z tego co widać na zdjęciach miał tylko wybite szyby. Profil może zmienić tylko Administrator napisz na PW. Kod lakieru jest na tabliczce pod maską na ścianie grodziowej, ale jak patrzę to u Ciebie ta tabliczka jest gdzieś indziej. Kod lakieru to 2M.
luxs:
Nie za bardzo wiem o co chodzi z wybitymi szybami kosmos2011 ?
jakis dekoder konkretny do vinow hyundaia istnieje dobry i wiecie o nim ?
w usa chyba istnieje cos takiego jak baza pojazdów przekazanych do recyklingu po wypadku komunikacyjnym, orientujecie sie ?
kosmos2011:
http://www.autobidmaster.com/carfinder-online-auto-auctions/lot/3209145/COPART_2004_HYUNDAI_ACCENT_L_FL_JACKSONVILLE_WEST_FL/ jak chcesz to usunę link.
Ten dekoder który już znalazłeś jest najlepszy.
luxs:
Nie nie musisz usuwać, żyjmy szczerze.
Właśnie czegoś takiego szukałem.....
Osobiście znalazłem to https://www.carfax.eu/sample-report ale nie daje zbyt wielu wyczerpujących informacji.
Jednak te zdjęcia mówią wszystko. Nie miał spojlera z trzecim światłem stop i znaczka GT seryjnie ????????? Hmm! Na tych felgach nadal stoji.
Ale czyzby polacy dolozyli mu znak GT i spojler z trzecim światłem stopu? hm
Nawigacja
[#] Następna strona