Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Duży problem przy pierwszym rozruchu

<< < (2/4) > >>

mario7169:
A jaki wyszedł koszt naprawy w przybliżeniu oczywiście?

Waldemar:
700 zł pompa + regulator ciśnienia ok.bo nie pamiętam 550 zł mechanik 250zł

mario7169:
No i lipa nawet na komputer nie mogę pojechać bo już wcale nie odpala, a jak na złość nie znalazłem żadnego miejsca gdzie by się zapowietrzał. I w paliwie nie ma śladów powietrza. Waldemar pamiętasz jaki u Ciebie błąd się pokazał, przede wymianą regulatora?, pytam bo chcę zaprosić mechanika z komputerem do siebie. I pytanie do pozostałych kolegów, co z waszymi autami, czy już jest ok i jak z tego wybrneliście?.

Waldemar:
Bardzo się nie znam ale co pamiętam to wyczaił to mechanik błędu nie pokazywało tylko wszedł w program paliwowy czy coś takiego i były tam statystyki jakie powinny być i przy rozruchu było bardzo niskie ciśnienie trzeba było go chwilę kręcić rozrusznikiem aby dobił do tej normy i wtedy odpalał.Jak to się zaczynało to najpierw było krótko a z czasem już coraz dłużej i podejrzewam że za jakiś czas bym go już nie odpalił.A z pompą było podobnie tylko już podczas jazdy odcinało wszystko gasł trzeba było chwilę poczekać i odpalał z powrotem zaczął gasnąć coraz częściej że aż było strach już jeżdzić.i zapalała się kontrolka chek enigme
Ps opisywałem to na forum na gorąco musisz poszukać to było chyba z 2 lata temu

Hulltay:
Miałem podobną przypadłość co prawda palił na dotyk ale na zimnym kurzył jak Stefan Batory i nie reagował na pedał gazu, problemem były wtryski po ich regeneracji miód malina:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej