Forum > Getz

[Getz TB] Dziwne dźwięki po wymianie sprzęgła

(1/3) > >>

macienty:
Witam serdecznie Szanownych Forumowiczów :)

tak jak w temacie, oszczędzając lania wody - przejdę od razu do sprawy. Otóż wymieniłem cały komplet sprzęgła w swoim Getzie 1.1 +lpg i po tej wymianie zauważyłem, że przy niskich obrotach (<2000rpm) auto wpada w dziwny rezonans i jest strasznie głośno w środku, słychać ni to buczenie, ni to dzwonienie - po prostu hałas, którego nie było wcześniej. Auto przyspiesza normalnie, biegi wchodzą ładnie, płyn w skrzyni był wymieniany. Czy ma ktoś może pomysł, co to może być? Wymieniałem to niestety u przypadkowego mechanika (auto się rozkraczyło na drodze) i całość kosztowała mnie kosmiczne pieniądze - 1570 zł... Bardzo proszę o pomoc :)

Struna:
Sprzęgło kosztowało Cię 1570 PLN???

Matko Kochana   :shock:

Śmierdzi to na odległość.

Pewnie włożył jakiś bubel. Jedź na reklamację, na co czekasz??

robaszek127:
Jechać do papracza i niech zakłada dobre sprzęgło. Nie wiem ile kosztuje do getza ale 1500 to już przegięcie bo pewnie kupi się za 400 dobre plus wymiana nawet w Warszawie to z 600zł.
Jeśli nie dał faktury n usługę warto postraszyć skarbówką czy też rzeczoznawcą i sprawą w sądzie. Cwaniak pewnie wziął jak za robotę w ASO a założył jakiś szajs najtańszy bo klient nieznany i pojedzie w świat.

macienty:
Dziękuję pięknie za odpowiedzi! Wiadomo, że najłatwiej byłoby pojechać z ryjem, co jest logiczne i oczywiste w tej sytuacji, jednak jestem prawie 300 km od tego zakładu i nie wiem czy jest sens cisnąć taką trasę. Teoretycznie na to sprzęgło jest roczna gwarancja, którą wymogę w każdej sytuacji, bo fakt, że auto stało u niego udowodnię bez paragonu nawet. Macie może pomysł, co mogło pójść nie tak przy montażu tego sprzęgła? Na co mam zwrócić uwagę? Szczerze mówiąc pierwszy raz w życiu mam problem z mechanikiem ;/

markez12:
Kolego, mamy ten sam problem, mam na warsztacie getza 1.1 też wymienili sprzegło i nagle jest buczenie przy 2 tyś obrotów, siedzielismy nad tym tydzień i nic nie znaleźliśmy, dziwne zaskakujące ale dosłownie nic, przekładka skrzyni, przekładka sprzegła a to dziadostwo dalej buczy, jak rozwiążesz sprawe to daj znać :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej