Forum > Getz
przebieg w waszych getz-ach???
Kucol:
GEtzik 1.3 2003 rok 59 tys ;p posiadamy od nowości :)
i wiedzę ze standardowe bolączki czyli:
1 Centralny nie działa (przetarte kabelki)
2 zamek bagażnika :|
3 piszczy łożysko oporowe sprzęgła (z tego co tu wyczytałem)
4 padł tylni amorek czyli wymiana
5 plecionka wydechu (54tys przebiegu)
xaltuton:
Getz 2004, 1.3 zagazowana benzyna (przy okolo 50tys.), przebieg ponad 94tys.km
Dotychczasowe usterki:
- wspawana nowa plecionka tlumika (przy 85 tys. tlumik zaczal pierdziec)
- stuk zaworu (przy 30tys. zrobiony na gwarancji), obecnie znowu sie pojawiajacy
- wymiana lozyska w przednim kole przy 94 tys (objaw - buczacy, basowy dzwiek w kabinie podczas jazdy)
- 1 kapeć :)
Reszta ok, po diagnozie technicznej samochodu stwierdzili mi bardzo dobry stan zawieszenia jak na ten przebieg. Zero rdzy, za to przednia szyba zgodnie z opisami
jest bardzo miekka i pod slonce widac sporo rysek. Biorac pod uwage moj dynamiczny styl jazdy, uwazam, ze autko dzielnie sie sprawuje.
Patusia:
Getz 2008, śmigam nim od marca 2009, (13tyś) jak na razie tylko pogryzione kable wysokiego napięcia:) \Prawdopodobnie przez nornice\
LUP:
Getz 2005, 1,1 (73 kkm).Auto rewelacyjne i niedoceniane. Miałem wcześniej dwie rózne mazdy 323, opla Astre, nissana Micre i mam porównanie.
Po kupnie (sprowadzone z D lecz wczesniej kupione w F) - wymiana płynów,filtrów,świec (rozrząd i inne paski są nowe).Sprawdzone - zawieszenie (amory powyżej 70 %) ,silnik (suchy), hamulce (ABS i jeszcze oryginalne tarcze),przeguby, grubość lakieru, korozja, AIRBAG (x4) .Wszystko w najlepszym porządku.Cicho,nic się nie tłucze, nic nie skrzypi, nie pali oleju (5W40),nie ściąga na boki. Klima i wszelka elektryka (lusterka ,szyby itp.) prawidłowo działa.
Bardzo czuły/delikatny :roll: pedał gazu.
Samochód dla żony - szczerze polecam.
rysiekj:
--- Cytat: "thepablo" ---Posiadam Getza 2004, 1.5 CRDi [D3EA]. Ma przejechane ponad 201 000km. Absolutnie nic złego się nie dzieje. W ubiegłym roku sciągnąłem go z Niemiec, miał 183 500. Wymieniłem olej, filtry, przy 200 000 wymieniłem rozrząd. Czyli standardowa eksploatacja. Jedynie przy około 195 000km chłodnica klimatyzacji przestała współpracować, wiec została wymieniona na nową.
--- Koniec cytatu ---
Witaj,
Wlasnie sie zastanawiam nad takim autkiem, ale ktos mi go oferuje w roczniku 2004 z przebiegiem około 60 tys km. Auto z Niemiec. Co myslisz o tym przebiegu. Jak to sprawdzić ? Ile Twój Ci spala na setkę ? Jak to jest dynamiczne ?
pzdr Rysiek
Nawigacja
[#] Następna strona