Autor Wątek: [Santa Fe SM] Demontaż tunelu środkowego  (Przeczytany 5942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Michał_88

• Gość
[Santa Fe SM] Demontaż tunelu środkowego
« dnia: 29 Kwiecień 2014, 16:31:17 »
Witam, może mi ktoś  pomóc i podpowiedzieć gdzie znajdują się wszystkie śrubki żeby wyciągnąć cały tunel?

Offline zkit

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Kwiecień 2014, 20:02:21 »
Ja demontowałem środkowy panel, ale około 2 lata temu i dobrze nie pamiętam. Myślę, że najpierw trzeba wyjąć z tego panelu uchwyty na kubki i opróżnić schowek. Tam powinny być śruby mocujące tunel.  Może jest też śruba mocujące za popielniczką z tyłu, którą trzeba wyjąć. Ja zdemontowałem ten tunel bez jakiegoś wcześniejszego przygotowania i nie sprawiało to wiele problemów. Trzeba też lekko podwadzić wkrętakiem i wyjąć  sterowanie podgrzewaniem foteli i odłączyć kostki.

martinez98

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwiecień 2014, 10:28:10 »
Zależy co chcesz zrobić. Sam "wkład" np do regulacji ręcznego to same zatrzaski i chyba po jednej srobce po bokach.

Michał_88

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Kwiecień 2014, 20:05:45 »
potrzebuje właśnie podciągnąć hamulec ręczny  i dostać się do plastiku na którym przymocowany jest mieszek zmiany biegów:) wiec pewnie trzeba będzie coś rozkręcić:)

keller

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Maj 2014, 09:07:33 »
Wystarczy odkręcić kilka wkrętów na krzyżak w okolicy dźwigni zmiany biegów i wyjąć boczne plastiki. Potem trzeba otworzyć schowek w tunelu, wyjąć "wykładzinę" i pod nią są 2 wkręty  i dwie śrubki na klucz 10. Zostaje jeszcze odkręcić ręką gałkę zmiany biegów i pociągnąć cały tunel do tyłu i w górę.

Michał_88

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Maj 2014, 13:54:31 »
Temat skończony:) dzięki za wskazówki:) pozdrawiam