Forum > Accent

Trudności z uruchomieniem na zimnym silniku - Accent '00

<< < (17/19) > >>

todo:

--- Cytat: "kubek" ---Witam,

Ten nowy gaziarz powiedział, że skoro podczas odpięcia instalacji dalej był problem to to jest coś w samochodzie padnięte....ale po jego regulacji narazie jest lepiej wiec to odpuszam:)....ciekawe kiedy wróci:)

Dzieki wszystkim za zainteresowanie i wskazówki
Kuba
--- Koniec cytatu ---

Najważniejsza jest dobra regulacja LPG, a zwłaszcza regulacja czasów wtrysku na gazie i na benzynie -czasy mają być takie same. Druga sprawa paliwo w baku. Przeważnie takie sytuacje zdarzają się przy niskim poziomie paliwa w baku. Ja osobiście tankuję tylko 98 oktanową benzynę i poziom w baku w granicach połowy. Benzyna 98 oktanowa z Orlenu posiada różne dodatki myjące i polepszające, co korzystnie wpływa na wtryskiwacze benzynowe, które podczas jazdy na gazie mają tendencję do "zatykania się".

doman76:
padająca pompa spowoduje osłabienie mocy - szczególnie jak dodasz dość ostro gazu. jak masz gdzie postaraj sie sprawdzic vmax, ew przyspieszenie gaz i benzyna, jesli na benzynie jest lepsze lub takie samo szukaj problemu gdzie indziej. Cisnienia pewnie na pompie pewnie nie mierzyłeś?

kubek:
Witam, co do regulacji gazu to podjade jeszcze raz do tego goscia co mi mapę zmienił i zapytam o sprawdzenie jeszcze raz tej mieszanki i czasów wtrysków.
Co do ciśnienia na pompie nie badałem, jak co to wole za 100zł nową pompke kupić i też sprawa sie wyjasni a za bodanie musze ze 30-40zł dać i tak ...a już mam dość zostawiania kasy u mechaniorów:) a pompkę sam sobie zamontuję.
Nie schodzę poniżej 1/3pojemnosci baku i paliwo z BP teraz z orlen, i wlałem STP do czyszczenia wtrysków.
A aku nie odpinałem po zmianie filtra, trzeba?
Dzięki i pozdrawiam

KUba

e-gen:

--- Cytat: "todo" ---wtryskiwacze benzynowe, które podczas jazdy na gazie mają tendencję do "zatykania się".
--- Koniec cytatu ---

zgadza się

kubek:
todo, co do regulacji lpg to byłem u gazownika, widziałem na kompie, jest idealnie...czsy wtrysku takie same.....on podejrzewa że moze jakiś czujnik padać powoli i na błedach to jeszcze nie wychodzi tylko wlasnie objawia się słabszym odpaleniem na zimno....narazie odpuszczam sprawę....oczywiście będę to obserwował:)...
Dzięki
Pozdrawim
Kuba

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej