Forum > Accent
Trudności z uruchomieniem na zimnym silniku - Accent '00
doman76:
W żadnej instalacji nie masz oryginalnie odłączanej pompy. Ja mam 177tys km, z czego większość na gazie i problemów z pompą nie mam, jedyne co musiałem wymienić to wtryskiwacze benzyny, ale to chyba z całkiem innego powodu.
kml:
--- Cytat: "doman76" ---W żadnej instalacji nie masz oryginalnie odłączanej pompy. Ja mam 177tys km, z czego większość na gazie i problemów z pompą nie mam, jedyne co musiałem wymienić to wtryskiwacze benzyny, ale to chyba z całkiem innego powodu.
--- Koniec cytatu ---
A to nawet nie wiedziałem. Myslałem, ze pompe sie odłącza żeby nie tłoczyła paliwa w kółko ale jezeli ona chodzi non stop to teraz staje sie jasne dlaczego trzeba mieć ćwiartkę benzyny w czasie jazdy na gazie.
A co sie stało z wtryskiwaczami? Ile kosztowały (to tak z ciekawości względem "sławnego" tdi :) )
doman76:
Miałem problem z odpalaniem zimnego silnika, checki itd- wtryskiwacze przeciekały, i najprawdopodobniej zalewały świece jak auto troche postało.
a wtryski widziałem na necie nówki chyba za 200zl/szt, ja kupiłem używki z anglika za 190zł z wysyłką za komplet (60tys przebiegu, raczej pewne), skad Ci się wzial pomysł o tdi?
Odnośnie pompy to w sekwencji nie odłącza się jej żeby była możliwość przejścia na benzynę jak np. gazu braknie, i podobno lubią się wtryski przegrzewać - ile w tym prawdy nie wiem, ale jednak coś w tym musi być skoro żadna firma nie daje możliwości odłączenia pompy.
Ale to chyba za bardzo odchodzimy od tematu
kubek:
.KML,;).trąci też trąci tylko musze jeszcze w servisie w którym byłem na komputerze zapytać czy skoro nic nie wyszło na kompie to znaczy że czujnik jest ok...no chyba że to na kompie nie wyjdzie.
A co do pompy i BRC to specjalnie nie odpinaja pompy żeby w układzie była zawsze benzyna.Jesli nie bedzie to szybciej padają wtryskiwacze benzynowe bo każdorazowe zapalenie na sekwecji jest i tak na benzynie nie ważne czy na zimno czy ciepło.
Myślalem o tym żeby zrobić jakieś odłączenie automatyczne pompy ale taka dostałem informację o tych wtryskach wiec wple cześciej pompke za 100 wymienić niz wtryski:)...o ile tak rzeczywiscie jest....
Jutro sprawdze czy po pierwszym zamieleniu rozrusznikiem na swiecach jest benzynka czy nie, jesli bedą suche to znaczy że może pompka nawala już...
Kml a wiesz czy ten czyjnik polozenia walu jest też odpowiedzialny za podanie benzyny na swiece?
Z tego co czytałem na forum to zwalona pompka, czujnik walu dają chyba podobne objawy:(....
kubek:
doman76, ty mówisz o benzynowych wtryskiwaczach?bo w uk lpg to raczej rzadkość:)?
CZyli rano miałeś zalane świece benzyną?z wtrysków benzynowych? wogóle ci nie odpalał czy za któryś razem łapał?
Czy dobrze kombinuje czy jesli wtryski benzynowe siadają to auto powinno też wiecej palić skoro przylewa świece? mój benzyny poli w normie 7.5l miasto bez szaleństw w lecie...
Nawigacja
[#] Następna strona