Forum > ix35 EL
[ix35 EL] trumna - box dachowy uniemożliwia otwarcie bagażni
kicek83:
Witajcie proszę o informacje jakie bagażniki dachowe używacie do naszych relingów zintegrowanych. Jakie macie doświadczenia itp. Ktoś pisał na forum o takich Inter Pack Quiet Q102 czy ktoś może coś o nich jeszcze powiedziec (pasują bez problemu do naszych hyundajków?)
Paweł K.:
Oprócz IX35 mam w domu także KIA CARENS IV który ma identyczne relingi dachowe (w końcu KIA i HYUNDAI to ta sama rodzina :) ). Kupiłem 2 lata temu bagażnik firmy AGURI. Uniwersalny, do tego typu relingów. Tak jak wspomniałem, jeżdżę z nimi 2 lata i wszystko gra. Na 100% będą pasowały także do IX35. Z minusów muszę przyznać iż przy prędkościach ponad 100km/h czujesz się jak w samolocie. Huczy to cholerstwo ale do tego trzeba się przyzwyczaić bo to cecha każdego bagażnika dachowego.
Na allegro jest tego mnóstwo
Lifo:
Mam inter packa i pasuje bez problemu. Jest cichy i ładnie wygląda chociaż nieco upierdliwy w montażu.
belgrano:
A można przyciąć aby nie wystawały tyle za relingi?
szymu:
Cześć,
ja mam Thule Wingbar Edge. Jedyny dźwięk jaki słychać to delikatne syczenie/gwizdanie od ok 130km/h.
Z wad to obniżona nośność w porównaniu do standardowych Thule (75kg zamiast 100kg co po odliczeniu masy boxa ma znaczenie) oraz fakt, że są krótsze niż standardowe (wyglądają ładniej ale zmieszczą mniej rowerów).
Nawigacja
[#] Następna strona