Forum > ix35 EL

[ix35 EL] trumna - box dachowy uniemożliwia otwarcie bagażni

(1/7) > >>

masterblaster:
Witam, pierwszy raz wyjazd na narty ixem po lifcie i od początku mam problem.
Mam box dachowy ok 2m Interpack, belki do bagażnika kupione w salonie Hyundaia mocowane do relingów. Cały problem polega na tym że belki muszą wchodzić w dziurki w relingach. Przy tym ustawieniu box (przesunięty na uchwytach max do przodu) zachodzi nad bagażnik co uniemożliwia otwarcie go do końca tylko lekkie uchylenie na tyle że przecisnąć sie jakoś można ale znacznie utrudnia korzystanie z bagaznika.
Czy ktoś przerabiał ten temat, jakieś rozwiązania, czy można nawiercić nowe otwory?

jacek2:
Na starym forum za dawnych czasów pojawiał się taki problem- i o ile pamiętam, skutkowało to tym że trzeba było kupić krótszą "trumnę".

masterblaster:
No niestety nie wchodzi to w grę.
I dokupywanie nowych poprzeczek takich co bez mocowania w dziurki też nie.

cruel:
Haha, mieliśmy ten sam problem.
Poprzeczki braliśmy w salonie i to był chyba największy błąd.
Trumne mieliśmy starą, ale nijak nie pasowały nawiercenia, a nowe strach robić bo konstrukcja straciłaby na sztywności.
Więc pojechaliśmy do sklepu po nową trumienkę. I jak się dowiedzieliśmy na starcie sporo właścicieli ix35 miało problem z doborem bagażnika do auta ze względu właśnie na te poprzeczki z salonu. Gdyby brać inne w sklepie już to sprawa byłaby prosta, bo dobrałoby się normalne, nie wchodzące w te dziurki w relingach.
Ale jakoś udało się dobrać box. Co prawda bagażnik nie otwiera się do końca, brakuje jakieś z 3 cm, ale nie przeszkadza to w niczym. Box ma chyba 187cm długości. Więc przy  tym 2metrowym to już zdecydowanie gorzej masz.
Gorzej jak się rowerowy założy i zapomni się o nim przy otwieraniu klapy i walnie się w rynienki... No cóż. Teraz specjalnie się poprzeczek zmieniać nie będzie ;]

santa claus:
Jest jeszcze jeden sposób - znaleźć magika, który przerobi klapę aby otwierały się jak drzwi.  Tak jak na zdjęciu ale nie wiem na ile to wykonalne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej