Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Pasek rozrządu, klocki hamulcowe, pompa wody - co polecacie?
dzako:
rozrusznik kręci więc wał jest chyba oki , tylko ze nie moge nawet ręką przekręcić koła od zaworów ;/ <co?> :!:
BartBartez:
Pod osłoną nie ma paska klinowego. Pękł pasek rozrządu. Wału na pewno nie uszkodziło. Trzeba zdjąć głowicę i oddać ją do zrobienia. Obejrzeć tłoki itp.
P.S.
Kiedy wymieniałeś pasek rozrządu?
Grzesik1:
--- Cytat: "dzako" ---tylko ze nie moge nawet ręką przekręcić koła od zaworów
--- Koniec cytatu ---
Nie możesz bo jeden z tłoków zablokował się o otwarty zawór. Jeśli auto było na biegu jałowym tak jak opisujesz to możliwe że nie "nabrudziło" się w silniku tak bardzo. Ale nie dowiesz się do póki nie zwalisz głowicy.
W najlepszym wypadku będzie kilka zaworów do wymiany
dzako:
byl na jołowym :D
czyli będzie żyć mówicie hehe :D
a jaki koszt tych zaworów bo widziałem na allegro głowice za 170 zeta :D
i za 300 zł tez są :D
a pasek był wymieniany jak była wymieniana pompa wody chyba jeszcze przez poprzedniego właściciela czyli w grudniu na początku jakoś ;]
aha , najprawdopodobniej pasek sie zerwał bo miałem niski poziom oleju ;/ jak wróciłem z poznania to mi sie kontrolka zapaliła ale gasła czasami ;/ a juz miałem olej kupiony i uszczelki i filtr nowy ;/ ale nie bylo czasu wymienić
Taka przestroga na przyszłość dla wszystkich :D
Jak sie pali coś czerwonego to lepiej to zrobić odrazu a nie odkładać bo to moze mieć opłakane skutki <stop> :( <rotfl> :!: hehe chyba i tak kazdy o tym dobrze wie
Grzesik1:
--- Cytat: "dzako" ---czyli będzie żyć mówicie hehe :D
--- Koniec cytatu ---
ży będzie tylko nie wiadomo za jaką kasę
--- Cytat: "dzako" ---a jaki koszt tych zaworów bo widziałem na allegro głowice za 170 zeta :D
i za 300 zł tez są :D
--- Koniec cytatu ---
Na początek zdejmij głowicę i zobacz czy w ogóle "jest co zbierac"
--- Cytat: "dzako" ---a pasek był wymieniany jak była wymieniana pompa wody chyba jeszcze
przez poprzedniego właściciela czyli w grudniu na początku jakoś
--- Koniec cytatu ---
Masz 100% pewnośc? w sumie teraz to bez znaczenia...
--- Cytat: "dzako" ---najprawdopodobniej pasek sie zerwał bo miałem niski poziom oleju ;/ jak wróciłem z poznania to mi sie kontrolka zapaliła ale gasła czasami
--- Koniec cytatu ---
:shock: nawet nie pisz takich rzeczy... jeździłeś bez oleju? aż się smarowanie świeciło??
Możesz szukac nowy silnik...
Nawigacja
[#] Następna strona