Forum > Santa Fe SM
Problem z odpalaniem cieplego silnika Proszę o pomoc 2.0CRDi
oskar1021:
hmm, niemam pojęcią gdzie taki zaworek może się znajdować :-? może ktoś wie? Chyba nic nie uda mi się samemu zdziałać i zaprowadzę autko do specjalistów w zakresie diesla. Myślę że Mc_Abra możesz mieć rację.a może jest ktoś na forum kto by mnie poprowadził krok po kroku sposobami jak to zdjagnozować??
oskar1021:
Dla zainteresowanych napiszę że dziś odebrałem autko od mechanika, do wymiany był filtr paliwa który był wymieniony 4 miesiące wcześniej ale jak się okazało coś w nim latało i trzba było wymienić, ale decydującą sprawą co było, to wtryski.Cała ta przyjemność z regeneracją wtrysków kosztowała mnie 700 zł co uważam za niewysoką cenę. Za jakiś czas napiszę czy dalej dobrze pracuje i jak będzie reagować na przymrozki. :-)
weldon:
--- Cytat: "oskar1021" ---... i jak będzie reagować na przymrozki. :-)
--- Koniec cytatu ---
Takie piękne słońce mnie dzisiaj obudziło
,
a ty o przymrozkach ...
;-)
wtom:
--- Cytat: "oskar1021" ---Dla zainteresowanych napiszę że dziś odebrałem autko od mechanika, do wymiany był filtr paliwa który był wymieniony 4 miesiące wcześniej ale jak się okazało coś w nim latało i trzba było wymienić, ale decydującą sprawą co było, to wtryski.Cała ta przyjemność z regeneracją wtrysków kosztowała mnie 700 zł co uważam za niewysoką cenę. Za jakiś czas napiszę czy dalej dobrze pracuje i jak będzie reagować na przymrozki. :-)
--- Koniec cytatu ---
z wtryskami to cię pewnie naciągnęli :mrgreen:, skoro po wymianie filtra wcześniej było przez tydzień ok, to po prostu źle filtr był założony lub uszkodzony przy montażu i tylko układ ci się zapowietrzał. jeżeli robili to ci sami to wtryskami zamydlili fuszerę :-P
Nawigacja