Forum > Santa Fe SM

Rozrząd, filtr cząstek stałych i inne

(1/2) > >>

tedibeer:
Witam

Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum, wszystkich witam i pozdrawiam.

Kilka dni temu zakupiłem Hyundaia Santa Fe , rocznik 2003 , diesel i w związku z tym udanym zakupem mam kilka pytań:

1) Czy ktoś z forumowiczów ze śląska (okolice Katowice) zna dobry serwis (nie ASO). Potrzebuję zrobić przegląd przy 120.000 z wymianą rozrządu , olej , filtry , płyn chłodniczy, itp. W ASO Wrocławski dali mi cenę 2650zł. Sama wymiana rozrządu 1650. Jeśli ma ktoś sprawdzonego mechanika to prosiłbym o info.

2) Czy silnik diesla 2.0 CRDi ma filtr cząstek stałych ???

3) Czy ma ktoś instrukcję obsługi po polsku lub angielsku , w internecie znalazłem instrukcję po angielsku ale do wersji amerykańskich i nie ma tam diesla

4) Może głupie pytanie , jakie macie opony (Letnie, zimowe / Całoroczne) bo sprzedawca i diagnosta ze stacji zapewniali mnie że w swoich SUV-ach używają tylko całorocznych i nie warto dawać innych :-?

Co wy na to ??

kml:

--- Cytat: "tedibeer" ---bo sprzedawca i diagnosta ze stacji zapewniali mnie że w swoich SUV-ach używają tylko całorocznych i nie warto dawać innych
--- Koniec cytatu ---

Jak będzie lekka zima to pewnie da radę. Jak będzie ZIMA to bardzo wątpie żeby całoroczna guma była w stanie wygrać z zimówką.

lovelypl:
Zależy gdzie się jeździ. Jeśli w zimie poza miast się nie wybierasz, to całoroczne ci wystarczą. Jak na dalsze trasy, to jednak zainwestuj w zimówki (to koszt. 2000+ ale warto)

wlad:
wymiana rozrządu w 2,0 crdi jest niestety droga.mnie same części kosztowały ok.750 zł.znajdż jakiś dobry,mały warsztat-będzie o połowę taniej.mnie w takim warsztacie kosztowało to w sumie 950 zł-różnica do 1650zł wyczuwalna :mrgreen:

Roman_d:

--- Cytat: "tedibeer" ---
1) Czy ktoś z forumowiczów ze śląska (okolice Katowice) zna dobry serwis (nie ASO). Potrzebuję zrobić przegląd przy 120.000 z wymianą rozrządu , olej , filtry , płyn chłodniczy, itp. W ASO Wrocławski dali mi cenę 2650zł. Sama wymiana rozrządu 1650. Jeśli ma ktoś sprawdzonego mechanika to prosiłbym o info.

?
--- Koniec cytatu ---

Odwiedź ten warsztat:
Dariusz Misiek
ul.Sienna 14
Katowice
tel. (32) 2523341

Jest polecany przez wiele osób. Ja serwisuje u niego 2 auta. Nie jest to ASO ale gość ma ogromną wiedzę i doświadczenie. Kiedyś miał autoryzacje ASO a teraz tak tylko naprawia koreańskie i japońskie auta.

A jeśli chcesz ASO to zadzwoń do Intermotu w Bytomiu
http://www.intermot.pl/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej