Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Pare pytań - centralny zamek ,lusterka, fotel itp...
Pyros:
1. Dostałem jakiegoś zacmienia(może ta pora nocna),ponieważ logiczne,że fotel się przesuwa do przodu(oczywiście nie automatycznie...a szkoda :-P )po naciśnięciu wajchy!!!! U mnie też tak jest :mrgreen:
3. Co do światła stopu to jeśli jest to prawda to niezłe jaja(niezłe skąpce z tych koreańczyków)!!!! :-P
Rafi:
--- Cytat: "Sarna" ---czy fotlel pasazera po otwrciu powinien przesunac sie do przodu
--- Koniec cytatu ---
Wymontowałem dziś fotel pasażera i oto co stwierdziłem:
powinien robić tak --> patrz FILMIK(sorry za jakość)
Do dnia dzisiejszego fotel samoistnie się nie przesuwał z powodu urwanego zakończenia linki (musiał tam być jakiś haczyk czy cuś) . W jednym "Skupie" miałem tą urwaną linkę a w drugim nie było jej wcale ale, cała "konstrukcja" jest więc tak jakby brakowało tylko linki.
--- Cytat: "Sarna" ---przypadek bujajacego sie fotela i co moze byc tego przyczyna??
--- Koniec cytatu ---
W moim przypadku powodem był brak (powypadały) 3 "koralików"( nie wiem jak to się fachowo nazywa). Powinny być 4 po dwa na każdą szynę, dodatkowo są tam dwie tak jakby sprężyny.
Przy składaniu trochę nerwów zjadłem (nie obeszło się bez ponownego rozbierania) no ale efekt jest bynajmniej zadowalający :D ;]
BartBartez:
--- Cytat: "Pyros" ---Co do światła stopu to jeśli jest to prawda to niezłe jaja(niezłe skąpce z tych koreańczyków)!!!!
--- Koniec cytatu ---
Podejrzewam, że chodzi o to iż w niektórych krajach nie można miećtrzeciego światła STOPu
Sarna:
Dzięki wszystkim za pomoc.I pytanie jeszcze odnośnie fotela.Może ktoś sie pokusi o opis krótkiego demontażu fotela by ułatwić mi to zadanie.
Rafi:
Odkręcasz 2 nakrętki z przodu i dwie śruby z tyłu fotela...
Nawigacja
[#] Następna strona