Forum > Lantra

[Lantra J2] Nie odpala - tylko jedna iskra

<< < (4/8) > >>

kosmos2011:
Co wpływa na sterowanie cewką http://doc.hyundai-autoclub.ru/elantra/ "Electrical Troubleshooting Manual Lantra 1996" SD.pdf strona 40.

Tekkenmoor:
Gdzie w moim autku znajduje się ECU ? Dzisiaj miałem trochę czasu i chciałem wymontować ECU, myślałem że jest w słupku za schowkiem, ale nie znalazłem tam. Patrzałem na schematy i dużo nie wywnioskowałem, wydaje mi się że jest za panelem (dokładnie za popielniczką).

Chciałbym sprawdzić czy da się naprawić te ECU (wymienić kondensatory lub jakiś układ).

greenpearl:
lewy kick panel za skrzynką bezpieczników (prawie niemożliwe do wyjęcia bez demontażu deski rozdzielczej)

a innym tropem... Masz w swoim autku immobilizer?

Tekkenmoor:
Nie mam

Złośnik:
Co ????? Sam demontowałem bez ruszania deski.
Wyciągasz dywanik i wsuwasz się pod deskę głową do góry i po prawej stronie zobaczysz ECU. Odkręcasz cztery śruby (10 lub 12) i wyciągasz ecu. Odpinasz wtyczkę i masz w ręce to czego szukasz.
Nie wiem jak z innymi ale u mnie ECU (Siemens) to jest jedna wielka bryła, elektronika zatopiona w plastiku i nierozbieralne.
Co do ewentualnych napraw, hmm.
Na "alledrogo" dostaniesz ECU do swojego auta już od 30zł. Spojrzyj przedtem dokładnie na numer katalogowy - na pewno znajdziesz bo patrzyłem przed chwilą i są różne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej