Forum > Lantra
[Lantra J2] Nie odpala - tylko jedna iskra
Tekkenmoor:
Dzięki wielkie, jak sprawdzę dam znać.
Złośnik:
Ok. czekam. Chętnie się dowiem co to się porobiło.
Ja szczerze mówiąc nie widzę związku w obciążaniu instalacji przez wzmacniacz a pracą cewki. Pierwsze co, to mogłeś kupić tanie dziadostwo i wytrzymało ile mogło - a, że długo nie mogło, to szybko się posypało.
ed. int. tekla
Tekkenmoor:
Miałem dzisiaj trochę czasu, także pomierzyłem cewkę. W przypadku uzwojenia pierwotnego jest około 2Ohm, z kolei na uzwojeniach wtórnych jest dokładnie po 9,75kOhm. Czyli do wymiany cewka ?
Złośnik:
Dorwij używaną cewkę ale sprawną, za niewielką kasę, żebyś później mógł sobie nową kupić, bo jak dla mnie to ta cewka ma gdzieś przebicie i dlatego jest tylko jedna iskra.
//Ale poczekaj do jutra - wykonam swoje pomiary na sprawnym aucie i powiem jak jest.
Tekkenmoor:
Panowie powiem tak że to NIE cewka ! Na kolejnych cewkach jest ta sama sytuacja, że jest jedna/dwie iskry. Niestety ale coś jest ze sterowaniem cewką. Ojciec zbadał jedną cewką i bez problemu udało mu się uzyskać iskrę na wszystkich fajkach, ręcznie sterując cewką.
Tak więc czy to ecu ? Czy może jest coś po drodze do sprawdzenia co może wpływać na sterowanie cewką ?
Nawigacja
[#] Następna strona