Forum > Lantra

[Lantra J2] Nie odpala - tylko jedna iskra

(1/8) > >>

Tekkenmoor:
Dzień dobry,

na wstępnie jest mi bardzo miło zawitać na wasze forum, albowiem jest to mój pierwszy post  ;-) Ale niestety mam duży problem z moim autkiem, mianowicie nie chce zapalić. Samochód "kręci" ale nie odpala, dodam że wszystko było dobrze auto jeździło normalnie, paliło itp. Po prostu wstaje rano i już nie mogłem wyjechać z garażu bo nie chciał zapalić.

Sprawdziłem akumulator i jest ok, potem sprawdziłem kable WN też ok, potem sprawdziłem czy jest iskra i tu jest problem bo z czterech jest tylko jedna  :-( No to pomyślałem że to cewka ale żeby nie kupować nowej w ciemno, podłączyłem starą (w sierpniu wymieniałem cewkę, kable i świece), liczyłem że auto odpali na starej cewce, ale dalej jest to samo. No i tutaj skończyły mi się pomysły zacząłem przeszukiwać wasze forum. Po przeczytaniu paru tematów sprawdziłem jeszcze czujnik położenia wału, ale on jest w porządku. Odłączyłem klemę od akumulatora (na 15 min) żeby zresetować komputer ale też nie pomogło.

Bardzo będę wdzięczny za sugestie.

kosmos2011:
Sprawdź bezpiecznik nr. 9 i miernikiem kostkę C14 która jest podłączona do cewki.

http://doc.hyundai-autoclub.ru/elantra/ "Electrical Troubleshooting Manual Lantra 1996" SD.pdf strona 40.

Tekkenmoor:
Dziękuje za szybka odpowiedź, ale niestety to nie bezpiecznik ani kostka (jeśli to jest to o czym myślę).

Złośnik:
Sprawdź dokładnie kostkę która steruje/zasila cewkę i napięcia w niej.

Tekkenmoor:
Patrzałem powierzchownie, i na cewkę idzie zasilanie  i idą sygnały sterujące, ale czy te sygnały są dobre tego nie wiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej