Forum > Pony / Excel
Spadek obrotów przy hamowaniu
lukdab:
Witam, mam problem z moim Pony. Samochód jest po małej kolizji w lewy przód. Przed kolizją samochód chodził sprawnie, natomiast po zaczął się jeden problem. Podczas jazdy gdy hamuję (na biegu i na luzie) obroty spadają do 300 RPM. Silnik prawie gaśnie.
Czym może być spowodowana ta usterka?
Pytałem się mechanika, powiedział że możliwe że serwo mi pada ale chciałbym się was poradzić klubowiczów.
Czy w tym modelu hyundaia normalne jest to że przy przy kręceniu kierownicy na biegu jałowym obroty spadają?
Specyfikacja samochodu:
Model: Pony GLS
Poj. silnika: 1.5
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Nadwozie: Sedan
Rok produkcji: 1992r
Ps. Jestem drugim właścicielem autka
Timon:
Od serwa hamulca (u mnie jest to w komorze silnika przy ściance grodziowej między silnikiem a pasażerem) idzie przewód podciśnieniowy gdzieś w okolice kolektora ssącego - sprawdź czy nie łapie Ci tam gdzieś lewego powietrza.
--- Cytat: "lukdab" ---Czy w tym modelu hyundaia normalne jest to że przy przy kręceniu kierownicy na biegu jałowym obroty spadają?
--- Koniec cytatu ---
U mnie lekko idą do góry i jest tak odkąd pamiętam. To jest związane ze wspomaganiem kierownicy.
Wnioskuję, że masz obrotomierz. Jakie masz obroty "na luzie"? Właśnie walczę ze swoim by trzymał je na odpowiednim poziomie. Ostatnio mi się to w pełni udało, ale przeczyściłem ponownie przepustnicę i parę innych rzeczy i znów falują.. :-P
KAROL208:
W pompie wspomagania masz czujnik obciążenia pompy który jak kręcisz kierownicą wysyła info to ecu aby podnieść obroty (przewód 1 pinowy).
Co do gaśnięcia to odłącz serwo hamulców i zaślep podciśnienie bo możliwe że masz uszkodzone serwo i ciągnie lewe powietrze po wciśnięciu hamulca. Wtedy przejedź się i zobacz czy silnik nie gaśnie podczas hamowania.
Uważaj po odłączeniu przewodu nie będziesz miał wspomagania hamulców
lukdab:
Nagrałem filmik licznika. Zobaczcie sami. Wydaję mi się że się myliłem i to nie serwo a sprzęgło.
http://s1248.photobucket.com/user/Uzurpator1/media/2014-02-09_14-45-25_901_zps4086f45f.mp4.html
A co do tego przewodu podciśnienia serwa to to:
--- Cytat: "Timon" ---Jakie masz obroty "na luzie"? Właśnie walczę ze swoim by trzymał je na odpowiednim poziomie. Ostatnio mi się to w pełni udało, ale przeczyściłem ponownie przepustnicę i parę innych rzeczy i znów falują.. :-P
--- Koniec cytatu ---
Mam ok. 950RPM.
U Ciebie prawdo podobnie jest to spowodowane źle ustawionym zapłonem. Bynajmniej u mnie tak było.
KAROL208:
--- Cytat: "lukdab" ---
A co do tego przewodu podciśnienia serwa to to:
[url=http://i1248.photobucket.com/albums/hh481/Uzurpator1/279f2ce1-c18f-44b1-bbde-66685d11013f_zpse45a5a73.jpg]Obrazek[/URL]
--- Koniec cytatu ---
Tak to ten przewód jest od serwa, ale jeżeli dzieje się to po wduszeniu sprzęgła to raczej to nie serwo.
Nawigacja
[#] Następna strona