Forum > Sonata
[Sonata Y1] 3.0 V6 1992 - tarcza wału korbowego - gdzie dost
synkat:
witam , mam następujący problem
część na zdjęciu mi pękła
jest to połączenie wału korbowego ze sprzęgłem hydrokinetycznym w skrzyni automatycznej ( łącznik przeniesienia napędu )
byłem w serwisach hyundaia w łodzi ( marvel i Syguła ) zamówiłem część
( nr kat. 23211-35060 ) , po czym otrzymałem odpowiedź , że część jest niedostępna w magazynie centralnym na europe , po czym otrzymałem następną wiadomość iż części nie ma nawet w korei w głównym magazynie na świat .
W serwisie powiedzieli , że nie mogą mi pomóc .
Co robić , sprzęgło hydrokinetyczne od nowszej w nowszej skrzyni ma łącznik na cztery ramiona ( ja mam na trzy ) . nowsza skrzynia ( z 95 lub 97 roku ) z łącznikiem na cztery nie pasuje do mojego auta ( elektronika , rozstaw osi ) , nowsze sprzęgło hydrokinetyczne nie pasuje do mojej skrzynii 92 .
POMOCY ..
znacie może jakieś miejsce w którym dostane tą część , obdzwoniłem już dużą ilość handlarzy skrzyń , silników , auto szroty .
Pozdrawiam .
skali:
Nie wiem czy dobrze kojarze bo zawsze omijałem temat napraw skrzyn automatycznych na warsztacie, ale ta częśc jest przykręcona do koła zamachowego, tak?
Jeśli tak to musisz szukac rozkompletowanego silnika na aukcjach lub w okolicy..
Wszystko da sie zrobic, trzeba tylko cierpliwości i chęci ;)
synkat:
Tak , przykręcone na 3 śruby do koła zamachowego ( sprzęgło hydrokinetyczne tzw grucha )
części szukam i szukam , od 2 miesięcy codziennie wykonuje około 20 telefonów w poszukiwaniu części , Bez SKUTKU .
skali:
To poważna sprawa.. Najmniej optymistyczna wersja to kupienie drugiej na części .. Ta częśc nie pasuje z jakiegoś silnika Mitsubishi lub Kia?
synkat:
przy nowej skrzyni nie ma tej części , nawet znalazłem taką
http://midparts.com.pl/pl_PL/p/SKRZYNIA-AUTOMATYCZNA-HYUNDAI-A4F1-NOWA/2449?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-01&utm_content=2449
nowszą skrzynie mam ale koło zamachowe jest już na 4 śruby .
taka jest różnica między nową a starą skrzynią .
Nawigacja
[#] Następna strona