Forum > Atos / Atos Prime
[Atos] długie schodzenie z obrotów do jałowego biegu
maciejpa:
witam, atosik ma cos takiego że długo spada z obrotów do biegu jałowego...cos w stylu dajesz gaz no i normalnie odrazu powinien spasc do jałowego a tu mija jakos 3-5 sek, pozatym jak jade na niepełnym nagrzanym zwalniam i wciskam sprzegło to obroty idą w góre na chwile, krokowca czysciłem, kable swiece pozmieniane, przepustnice wyczysciłem....to co moze byc ? czy ten typ tak ma ?
kadafi:
Dzieje się tak zawsze czy np przy zimnym lub ciepłym silniku?
kosmos2011:
Na postoju gdy zwiększam obroty i potem puszczę pedał gazu to jest natychmiastowy spadek obrotów.
maciejpa:
zawsze na zimnym tak sie dzieje, na ciepłym juz jest ok
DANET:
Witam
Mam podobny problem z Tucsonem, niezależnie czy jadę na benzynie czy gazie czy zimny czy nagrzany po porządnym wciśnięciu gazu i redukcji biegu obroty na chwilę idą w górę tak jakby ciągnął na sprzęgle. Kolega podpowiedział mi że to może być problem elektroniczny w module ktory znajduję się chyba przy przepustnicy. Nie potrafię fachowo tego opisać więc opiszę po swojemu - kolega powiedzial że przepustnica sterowana modułem powinna pamiętać chyba 6 'granic' otwierania i zamykania się a u mnie najprawdopodobniej pamięta górną i dolną granicę dlatego tak się dzieje. Nie a bardzo znam się na mechanice ale jestem umówiony na podpięcie pod komputer w następnym tygodniu więc dam znać.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona