Autor Wątek: [Santa Fe SM] Zimne powietrze z dolnego wylotu na nogi pasaż  (Przeczytany 6035 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dibo1

• Gość
Problem przedstawia się jak w temacie.Dziwne tylko,że ciepłe leci z przedniej kratki na pulpicie po stronie pasażera jak i z kratki w prawych drzwiach a tylko na nogi pasażera leci zimne.Przy dłuższej trasie a taką właśnie wczoraj odbyłem jest to okropne bo marzną strasznie nogi osobie jadącej obok kierowcy.Pewnie ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek,dlatego też proszę o pomoc w jego rozwiązaniu.Mirek

[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-03-09, 11:48 ]
Tagowanie tematu.

Offline Zbyszek

• Administrator
[Santa Fe SM] Zimne powietrze z dolnego wylotu na nogi pasażera
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Luty 2012, 13:49:51 »
Ktoś już opisywał podobny problem TUTAJ ale nie wiem czy okaże się to w jakimś stopniu pomocne...

aredzb

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Luty 2014, 12:36:04 »
Witam. muszę zapytać się tutaj, bo nie mogę napisać prywatnej wiadomości.
Również posiadam Hyundaia i niestety również mam ten sam problem. Czy udało się jakoś rozwiązać ??
Pozdrawiam.

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Luty 2014, 21:52:03 »
było na forum. Było też u mnie w Santku. Zajrzyj pod schowek, zobaczysz czarną rurkę, z tego co kojarzę, od skroplin. Możliwe, że to ona jest nieszczelna. U mnie wystarczyło ściągnąć to sztrapsem (trytytka, opaska zaciskowa - różnie to nazywają). Można też spróbować obejmą metalową, którą się zaciska śrubą (obejma taka jak do np. węża ogrodowego).

Sprawdzenie - raczej organoleptyczne - ktoś prowadzi, a Ty się schylasz i sprawdzasz, czy z niej dmucha.

Druga opcja - zapchany filtr powietrza za schowkiem i ciśnienie powietrza powoduje, że część ucieka przez szczeliny w plastikach przed filtrem.