Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Kolejny problem z podswietleniem zegarow-tym razem natezenie
maspex:
Witam,jak czytaliscie nizej mialem problem z bezpiecznikami. Po usunieciu przyczyny zwarcia doczekalem sie podswietlenia zegarow,ale nie dziala mi pokretlo natezenie,tzn dziala samo w sobie chyba,bo jak mierze miernikiem i krece to sie wartosc zmienia,ale zarowki sie nie przygaszaja,caly czas na maxa swieci. Przerabialiscie to ? Pozdrawiam
ps. najlepsze jest to,ze nawet jak wypne wtyczke z tego regulatora,to i tak dziala podswietlenia na maxa
ps2.chyba jeszcze mam problem z zegarkiem,wydaje mi sie,ze jak bez kluczyka wlaczylem pozycyjne,to podswietal sie zegarek,teraz podswietla sie jak wlacze zaplon
on86:
Z tym regulatorem natężenia podświetlenia to dziwna sprawa. Po wypięciu wtyczki podświetlenie powinno zgasnąć. Podejrzewam, że jest podłączone na stałe przez obejście regulatora.
maspex:
Czesc, ale wczesniej przed zwarciem ten regulator normalnie dzialal,w nocy zawsze sobie przygaszalem. Jak masz intsrukcje,to 3.pdf strona 124 masz pokazany schemat,to tak wyglada jakby wpiete bylo w obwod tylko jakos. Czy moglbys u siebie sprawdzic czy po odpieciu wtyczki bedzie dzialalo? Wystraczy pod regulatorem srubke odkrecic,lekko czarne odgiac i wkretakiem pchnac od srodka :-) aha,i czy zegarek dziala bez zaplonu,wtedy bede wiedzial gdzie szukac,pozdrawiam
Cibor:
Podświetlanie nie działa bez regulatora, zegarek bez przekręcenia nie działa.... Podejrzewam że mechanior coś zwalił ;)
maspex:
Zaden mechanior :-) tylko ja kabelek za radyjkiem izolka pociagnelem zeby zwarcia nie robil,nie mam pojecia czemu to tak dziala,nic wiecej nie ruszalem,nie wpinalem,nie przekladalem
Nawigacja
[#] Następna strona