Forum > i30 GD
[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30
MarcinBrown:
Dziękuje kosmos za schematy. U mnie sprawa wygląda natępująco: wejscia we wtyczne ECU są wolne: 9, 89, 50, 51, 44. czekam na zamówione styki do wtyczki. Mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie znajduje sie wtyczka M01-A - żeby podpiąć do zegarów sygnał z ECU - set i cruise. Dzieki.
kosmos2011:
Napisz jakie oznaczenie i gdzie można kupić piny do wtyczki.
MarcinBrown:
Producentem wtyczki ECU jest TE Conectivity.
Styki: 968220-1 - dla przewodu 02-0,5mm2
968221-1 - dla przewodów 0,75mm2
Dwa powyższe to najmniejsze styki we wtyczce.
Ja zamówiłem 1241608-1 - dla 0,75-1,5mm2 - sugerowałem sie ruskim forum, tam koleś użył tej właśnie. Dodatkowo można zamówić tylko 10szt (min).
Do wtyczek pod kierownicą i w zegarach zamówiłem 965907-1 - na wyczucie - nie wiem czy będą pasować.
Strona to http://pl.rs-online.com/web/
Witam, Podłączyłem wszystko zgodnie ze schematami. W ECU były wolne piny 50,89,9,51 i 44 w tej małej ECU. Pod wtyczkę za zwijaczem i w zegarach również. Tempomat nie działa. Nic się nie chce zapalić. Czy mój ECU na pewno posiada tempomat (39114-2A412). Ma ktoś podobny ECU. Czy możę złe piny wybrałem. Ma ktoś jakieś doświadczenia. Zwijacz sprawdzony - jest przejście na wszystkich pinach. Pozdrawiam
dario_79:
Co do wiązki. Jeśli dobrze patrzyłem to jest taka sama. Kwestia tylko w innym połączeniu pinów. Szkoda, że nie spisałem tego, ale pozostałe piny wolne dwa to chyba do podgrzewania kierownicy (tak mi się zdaje) bo ilośc pinów jak zauważyłem ta sama.
Przy okazji ja rownież po przeszczepie tempomatu. Wszystko odpaliło bezproblemowo. Także jak coś to mam na zbyciu prawie nowe bez skazy panele do wersji comfort po przebiegu 15kkm. :)
piejar:
Ja mam ECU 39106-2A716 produkcja 2008 koreańska i nie stwierdziłem u siebie CC. Zamontowałem sobie tempomat AP800 kupiony jako używka z Alle. Przyciski mam w kierownicy, LED-ki wprowadziłem do tablicy przyrządów. CC śmiga prawie od roku aż miło
Nawigacja
[#] Następna strona