Forum > i30 GD
[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30
kosmos2011:
To się chwali że podałeś vin Swojego auta, ale tutaj chodzi głównie o vin takiego który posiada tempomat (z podobnego rocznika, z takim samym silnikiem i skrzynią biegów).
Na zdjęciach które zamieścił robstro miejsce wykonania przycisków na kierownicę to Polska ciekawe kto to produkuje i dlaczego nie ma tego w sklepach tylko w cenach z kosmosu :-D w ASO.
MarcinBrown:
Witam,
Czekam na odbiór przycisku i wiązki. Wczoraj odkręciłem poduszkę żeby zobaczyć jak się do tego zabrać. Widać że nie ma możliwości odkręcenia prawej zaślepki bez wyjmowania kierownicy (bez niszczenia starej maskownicy).
Dużo można przeczytać o uszkodzonych zwijaczach przy zmianie kierownicy czy przy montowaniu tempomatu.
Z filmiku z 1 postu widać że nie trzeba martwić się przesunięciem zwijacza o kilka stopni, ważne żeby nie obrócił się on o 360 st., oraz aby nie przesunąc kierownicy. Pytam, czy jest w tej całej zabawie z kierownicą miejsce na mały błąd - przesunięcie kierownicy o 1,2 zęby na frezie? Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę? Oczywiście cała zabawa przy odłączonym AKU.
kosmos2011:
--- Cytat: "MarcinBrown" ---Pytam, czy jest w tej całej zabawie z kierownicą miejsce na mały błąd - przesunięcie kierownicy o 1,2 zęby na frezie?
--- Koniec cytatu ---
Najlepiej zrobić przed zdjęciem kierownicy kleksa mazakiem na styku kierownicy z wielowypustem kolumny kierowniczej.
MarcinBrown:
Dzięki Kosmos, tak też zrobiłem. Szybko i sprawnie poszła wymiana. Operacja się udała ale pacjent zmarł. Tempomat nie działa. Zajrzałem za zwijacz i okazało się że nie ma przewodów do ECU. W porównaniu przed zwijaczem, za nim brakuje 3 przewodów.
Czy posiadacie schemat tego kabla. Gdzieś widziałem że należy przewody podłączyć pod ECU pod wejscie 62 i 68. Podeślijcie proszę jakiś schemacik.
kosmos2011:
To jest chyba od i30 kiedyś to robiłem i nie oznaczyłem od jakiego modelu.
Nawigacja
[#] Następna strona