Forum > i30 GD

[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30

<< < (10/94) > >>

piwi:
Witam,
Jestem po przełożeniu przycisków, operacja zakończona sukcesem i tempomat działa :) i30 II z 2012r., wersja classic plus.

Już po założeniu kierownicy, oglądając kierownicę którą kupiłem na allegro i z której wziąłem przyciski, zauważyłem, że ma ona pewną część, której w mojej kierownicy fabrycznej w aucie nie ma. Chodzi mi o taki element (zaznaczony na czerwono):

Element ten jest przykręcony na dwóch śrubach i spełnia chyba jakieś zadanie amortyzacyjne bo jest zawieszony na czterech kołkach gumowych i się rusza. Za żadne skarby nie wiem co to jest i myślę nad tym żeby to przełożyć do mojej kierownicy, bo może jednak do czegoś się przyda. Przeglądając allegro część kierownic do i30 ma coś takiego a częśc nie :shock:

Ktoś wie co to?

Z góry dzięki za odp i pozdrawiam!
Piotrek

kosmos2011:
Jest taka prawidłowość że montują ten element w dieslach.

http://hyundai.epcdata.ru/i30/28537/chassis/rulevoe_koleso-5656111/podveska-56200/

piwi:
Dzięki za odpowiedź. Czyżby jakiś reduktor wibracji przenoszonych na kierownicę?

kosmos2011:
Na to wygląda.

kendit:

--- Cytat: "kosmos2011" ---

--- Cytat: "kendit" ---Jak to sprawdzić "namacalnie" żeby mieć 100% pewności a zarazem jak by się udało nie rozbierać przy tym połowy samochodu?
--- Koniec cytatu ---

Trzeba odczytać numer z tabliczki znamionowej ECU.

Obrazek

--- Koniec cytatu ---

Hej,
wczoraj sprawdziłem numer komputera i okazało się że mam 39113-2A405 co to oznacza ? Mam tempomat w nim czy nie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej