Forum > i30 GD
[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30
piwi:
Witam,
Jestem po przełożeniu przycisków, operacja zakończona sukcesem i tempomat działa :) i30 II z 2012r., wersja classic plus.
Już po założeniu kierownicy, oglądając kierownicę którą kupiłem na allegro i z której wziąłem przyciski, zauważyłem, że ma ona pewną część, której w mojej kierownicy fabrycznej w aucie nie ma. Chodzi mi o taki element (zaznaczony na czerwono):
Element ten jest przykręcony na dwóch śrubach i spełnia chyba jakieś zadanie amortyzacyjne bo jest zawieszony na czterech kołkach gumowych i się rusza. Za żadne skarby nie wiem co to jest i myślę nad tym żeby to przełożyć do mojej kierownicy, bo może jednak do czegoś się przyda. Przeglądając allegro część kierownic do i30 ma coś takiego a częśc nie :shock:
Ktoś wie co to?
Z góry dzięki za odp i pozdrawiam!
Piotrek
kosmos2011:
Jest taka prawidłowość że montują ten element w dieslach.
http://hyundai.epcdata.ru/i30/28537/chassis/rulevoe_koleso-5656111/podveska-56200/
piwi:
Dzięki za odpowiedź. Czyżby jakiś reduktor wibracji przenoszonych na kierownicę?
kosmos2011:
Na to wygląda.
kendit:
--- Cytat: "kosmos2011" ---
--- Cytat: "kendit" ---Jak to sprawdzić "namacalnie" żeby mieć 100% pewności a zarazem jak by się udało nie rozbierać przy tym połowy samochodu?
--- Koniec cytatu ---
Trzeba odczytać numer z tabliczki znamionowej ECU.
Obrazek
--- Koniec cytatu ---
Hej,
wczoraj sprawdziłem numer komputera i okazało się że mam 39113-2A405 co to oznacza ? Mam tempomat w nim czy nie ?
Nawigacja
[#] Następna strona