Forum > i30 GD

[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30

<< < (89/91) > >>

Ardil:
Zawsze możesz kupić radio na allerogo i zwrócić w przeciągu 14 dni , jak coś nie będzie działać

piejar:

--- Cytat: matv w 12 Czerwiec 2014, 19:40:49 ---. znalazłem jeszcze coś takiego. W
--- Koniec cytatu ---
No fajnie, jest tam kilka moich postów :-).  Ale ja dokładałem zewnętrzne moduły firmy Dometic.. Btw. Po dłuższym czasie naszła.mnie refleksja, że kiedy robiłem testy poszukiwawcze p.t "czy w moim ECU jest tempomat" prawdopodobnie pominąłem kwestie czujnika położenia sprzęgła który jest kluczowy. Być może więc w moim ECU był i jest tempomat ale go nie "wyczailem" . Z pewnością jednak nieialem LED w desce rozdzielczej i musiałem je dokładać. A tempomat Dometic działa do dziś.

ralfi:

--- Cytat: ralfi w 24 Grudzień 2022, 12:42:45 ---U mnie nieco inna sytuacja. Wymieniłem całą kierownicę, tempomat i ogranicznik prędkości działa, ale nie działa sterowanie radiem? Może to być problem samego radia? Mam to najprostsze bez bluetooth (planuję wymienić).
--- Koniec cytatu ---

Radio wymienione na to najprostsze z bluetooth, dołożony mikrofon i działa telefon. Niestety przyciski po lewej stronie kierownicy (radio i telefon) nadal nie działają, tylko się podświetlają. Sprawdzałem już inne przyciski i inną wiązkę kierownicy. Nic.
Czy ktoś się orientuje gdzie szukać problemu?

...kuba...:

--- Cytat: ralfi w 17 Styczeń 2023, 07:40:17 ---Czy ktoś się orientuje gdzie szukać problemu?
--- Koniec cytatu ---
Ja bym upewnił się czy jest połączenie między przewodami przycisków kierownicy a złączem do radia... Schemat instalacji mógłby być tu pomocny, ewentualnie multimetr i posprawdzać, jesteś pewny, że w taśmie pod kierownicą są wszystkie potrzebne piny/połączenia i wiązka instalacji od strony samochodu też ma odpowiednią ilość przewodów?

Mariusz.kjs:
Witam.

Mam pytanie :) i30 gd 2014 silnik 1,4 crdi. Radio BT ale brak sterowania na kierownicy. Jest tylko flex ster. Wiec wersja pomiedzy classic a classic plus :) czy w takim przypadku zwijacz jest odpowiedni pod tempomat i obsluge radia czy trzeba zmieniac?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej