Forum > i30 GD
[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30
ZYGIniemce:
Czytałem wszystkie posty ,to żeby to zweryfikować to czy muszę zdejmowac kierownicę żeby sprawdzić?
lukasz536:
--- Cytat: ZYGIniemce w 10 Wrzesień 2020, 12:33:00 ---Czytałem wszystkie posty ,to żeby to zweryfikować to czy muszę zdejmowac kierownicę żeby sprawdzić?
--- Koniec cytatu ---
A podaj kolego ten VIN. Może znajdę coś na stronie: https://hyundai.catalogs-parts.com
Edit:
Jednak jest to tylko katalog, który zawiera WSZYSTKIE możliwe konfiguracje części, a nie te konkretnie zainstalowane w danym egzemplarzu pojazdu, także nic się nie poradzi. Trzeba samem sprawdzić po naklejkach, ale nie wiem czy 10 minut wystarczy, bo chyba do zegarów będzie się trudno dostać.
ZYGIniemce:
A Ty dokladales u siebie tempomat ,co wymieniłeś ? który rok Twojego auta
lukasz536:
--- Cytat: ZYGIniemce w 10 Wrzesień 2020, 13:32:32 ---A Ty dokladales u siebie tempomat ,co wymieniłeś ? który rok Twojego auta
--- Koniec cytatu ---
Ja mam kombi z 2014 roku w wersji dość podstawowej, ale do końca nie wiem jakiej, bo nawet dealer przy przeglądzie pisał niespójnie.
Wygląda na to, że jest to zwykły Classic, czyli druga po Base wersja. Nawet szyby mam na korbki z tyłu, a klima manualna.
Co ciekawe, w moim przypadku nie trzeba było niczego zmieniać - zwijacz, zegary i komputer były w porządku. Dołożyłem same przyciski i wiązkę, bo to jest konieczne.
Jeżeli nie masz grzanej kierownicy, najprawdopodobniej będzie potrzebna wiązka 56190-A6500. Jak masz Bluetooth, to może już taką masz, bo ja miałem absolutnie podstawowe sterowanie z kierownicy i radio bez Bluetooth. Wtedy wystarczy zakupić same przyciski/panele. Numer wiązki można akurat łatwo sprawdzić bez odkręcania kierownicy. Wystarczy wyjąć poduszkę z klaksonem (nawet bez odłączania), a numer znajdziesz na takiej "karteczce" oklejonej przy końcu wiązki - blisko miejsca podłączenia do zwijacza.
Tak czy inaczej odkręcenie kierownicy będzie konieczne do wymiany samych paneli, bo są one od tyłu przykręcone w trzech miejscach.
ZYGIniemce:
Oki dzieki ,ja mam też klimę manual, mam sterowanie z kierownicy BT ,i zestaw głośnomówiący , też rok 2014 , a czy po podłączeniu masz normalnie kontrolki na zegarach od tempomatu ? jeśli kupię przyciski razem z wiązkami co do nich idą to nie będę musiał chyba kupować wiązki?
Nawigacja
[#] Następna strona